USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинян здобув перемогу на півмарафоні у Запоріжжі

28 Жовтня 2018 22:10
Місто козацької сили і звитяги - Запоріжжя, 28 жовтня гостинною і теплою погодою прийняло 2nd Zaporizhstal Half Marathon – другий за ліком запорізький міжнародний півмарафон.

Цього року захід отримав найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Варто відзначити, що півмарафон завершив сезон бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, повідомляють організатори.

Цього разу на старт індивідуальних дистанцій, естафети та дитячих забігів, вийшли майже 1700 учасників з 8 країн світу, у півмарафоні взяли участь рекордні для Запоріжжя 750 бігунів, а підтримати учасників на вулиці міста вийшли 5 тисячглядачів. Перемогу на основній дистанції в 21,097 кілометрів здобув представник Волині Сергій Оксенюк і з часом 1:09:09, у жінок перша сходинка п’єдесталу за Дар’єю Михайловою, її результат 1:18:51.

У чоловіків з самого старту очолив гонку Юрій Вихопень, випереджаючи основну групу переслідувачів на 5-10 метрів. Але вже за 3 кілометра виокремилась лідируюча група в складі Сергія Оксенюка, Тараса Сало та Вадима Рогозовського, яка і протрималась практично до фінішної прямої, де і було розіграно місця на п’єдесталі. Перемогу здобув представник Волині Сергій Оксенюк і з часом 1:09:09. Лише з 7-секундним відставанням фінішну лінію перетнув минулорічний бронзовий призер Тарас Сало, таким чином в фінішному протоколі у нього 1:09:16. Замкнув чільну трійку Вадим Рогозовський з 1:09:20 у підсумку.

“Практично до останнього бігли групою, а перемогу вдалось вибороти лише на фініші. Авжеж, групою було бігти комфортніше, тож по дистанції ми тримались разом, жоден не наважувався піти у відрив. Хочу подякувати організаторам змагань за чудову подію та створення всіх необхідних умов для спортсменів. Єдине, що не вдалось, це помилуватись чудовими краєвидами, весь час на змаганнях доводиться дивитися під ноги та концентрувати думки на фінішній прямій, тож часу, щоб підняти голову та подивитись навколо, не лишається», - прокоментував переможець.

У рамках заходу, окрім головної півмарафонської дистанції, відбулися також традиційні індивідуальні забіги на 5 км та 2 км, а також естафета 3х5+1х6 км Under Armour Relay. А дистанцію у 10 км було змінено на естафету 1х10+1х11 HeForShe Half Marathon Relay. Також відбувся сімейний забіг на 2 км та дитячі забіги на 500 м та 1000 м.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus