USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинянка отримала «Спортивний Оскар»

10 Квітня 2015 08:45
За ініціативи Національного олімпійського комітету України і Міністерства молоді та спорту України, в Київському національному академічному театрі оперети відбулася Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року-2014». «Спортивний Оскар» (як назвали його в народі) цьогоріч отримала вихованка ковельської школи боротьби Юлія Ткач-Остапчук.

Представницю Волині Юлію Ткач, визнали найкращою в номінації «Повернення року».

Нагадаємо, у 2014 Юлія у ваговій категорії 63 кг виграла Чемпіонат світу в Ташкенті. У вересні це була найвагоміша спортивна подія у всеукраїнських масштабах, за що Ткач обрали спортсменкою місяця.

А своє повернення у спорт після народження сина спортсменка закріпила «бронзою» на Чемпіонаті Європи.

«Я вперше відвідала таку масштабну та грандіозну спортивну подію. Там зібралися всі зірки українського спорту, - каже борчиня. - Мене номінували в чотирьох категоріях, але перемогла я в номінації «Повернення року». Звичайно, мені дуже приємно, що мої здобутки помітили. Минулий рік і справді був дуже вдалий для мене. Після декретної відпустки я досить швидко змогла набрати форму, а найважливішим моїм тріумфом є перемога на Чемпіонаті світу».

«Спортсмен для тренера – це дитина, і він як батько веде її по життю. Тренер бачив її маленьку, яка вона була. Будь-який успіх спортсмена для тренера це - бальзам на його душу, - розповідає перший тренер спортсменки Анатолій Мілєхін. – У Юлії є бажання перемагати. Вона весь час собі і всім щось доказує, йде вперед, не здається. І це - найголовніше, це є олімпійський характер. Це - спортивний характер».

Найкращих спортсменів країни обирала експертна комісія, до якої входили знані в Україні тренери та журналісти. На результат могли також вплинути вболівальники, проголосувавши на сайті НОК. До останнього моменту рішення Української Академії Спорту трималося у таємниці. Результати оголосили у середу, 8 квітня.

Найкращим спортсменом року став чемпіон світу та Європи зі спортивної гімнастики Олег Верняєв. Звання найкращої спортсменки дісталось чемпіонці світу та Європи з фехтування Ользі Харлан. Найкращим тренером у 2014-му став Григорій Шамрай, старший тренер жіночої збірної України з біатлону. А його команда у складі Олени Підгрушної, Віти Семеренко, Валентини Семетенко, Юлії Джими перемогла у номінації «Найкраща команда».



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВОЛИНСЬКИХ БОРЧИНЬ – РЕКОРДНА КІЛЬКІСТЬ МЕДАЛЕЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus