USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волиняни здобули 9 нагород на чемпіонаті України з бразильського джиу-джитсу

17 Грудня 2018 21:13
На чемпіонаті України з бразильського джиу-джитсу «BJJ Ukraine open 2018 - mission is successfully complete» волиняни 9 разів піднімалися на призовий п’єдестал. Головний тренер луцького клубу «Garda» Михайло Савчук розповів про тренерський експеримент та розвиток цього виду спорту.

Змагання відбулися цими вихідними в Києві, участь у них взяли близько 700 спортсменів.

Михайло Савчук розповідає, що цьогорічні змагання для волинян були і традиційними, і дебютними, адже вперше ризикнули повезти на чемпіонат України маленьких борців.

НА ТАКИЙ «ВИХЛОП» МИ НЕ ОЧІКУВАЛИ

«Я і мій асистент-тренер Іван Сильман довго вагалися та дискутували щодо участі дитячої збірної «Garda» на змаганнях такого рівня, проте, все ж, вирішили ризикнути. Результат нам дуже сподобався і виправдав всі ті наші сили і нерви, які я, Іван Сильман і наш молодший помічник в роботі з дітьми Дмитро Ковальчук вкладали в процесі підготовки, навчально-тренувальних зборів і на додаткові заняття у наших спортменів. Ми дуже хотіли, щоб «мальки» гідно відборолися. І вони це зробили.

В загальному заліку дитяча збірна здобула 4 срібних і 1 бронзову нагороду. На такий «вихлоп» ми не очікували. Щомісячні поїздки на змагання, двотижневі тренувальні збори дали результат. Хоча пара срібних нагород могла бути золотою - не вистачило зовсім трішки. Проте для мене особисто, Івана і Дмитра - це безцінний тренерський досвід», - розповідає Михайло Савчук.

За підсумками змагань перемоги здобули:

- Теодор Ганейчук - 2 місце до 54 кг (підлітки)

- Макар Ганейчук - 2 місце до 60 кг (підлітки)

- Дмитро Борисков - 2 місце до 38 кг (підлітки)

- Артем Хмарін - 2 місце до 34 кг (підлітки)

- Сергій Тарасюк - 3 місце до 54 кг (підлітки)

«Хотілось би подякувати батькам, які незважаючи на шкільну програму, підтримували нас із дітками в процесі підготовки та поїздки на чемпіонат. Ваша співпраця і підтримка важлива для нашої дитячої команди. Без цього не було б бажаного результату», - наголосив тренер.

ЧЕМПІОНСЬКИЙ РІВЕНЬ

«Щодо дорослої збірної «Garda Team», то цього разу вона була представлена нетипово малою кількістю учасників – лише 5 борців. Попри це, дорослі виступили потужно, здобувши 3 золота і 1 срібло.

Тому «Garda» поповнилася трьома чемпіонами України і одним призером. Приємно, що ці перемоги здобуті в одних з найскладніших вагових категоріях.

Це круто і як тренер я дуже радий за наших спортсменів. Мене це дуже сильно мотивує, як і всю «Garda Team». Минулого року ми мали лише одного чемпіона, цього року ріст волинян відчутний і говорить справами гучніше за будь-які слова. Тому ми бачимо, що шлях тренувань обрано правильно. Я вдячний своїм тренерам-помічникам за їхній суттєвий вклад в роботу з дитячою збірною, за концепції та думки щодо підготовки наших малих «ЧПшників» до чемпіонату України та дорослим за їхню наполегливість і трудолюбивість», - розповідає Михайло Савчук.

За підсумками змагань перемогу здобули:

- Дмитро Ковальчук - 1 місце до 74 кг (юніори)

- Іван Сильман - 1 місце до 76 кг (дорослі)

- Богдан Бальбуза - 1 місце до 82 кг (дорослі)

- Тимур Шмігель - 2 місце до 70 кг (дорослі)

ОЛІМПІЙСЬКЕ МАЙБУТНЄ

«Коли я починав свій шлях в бразильському джиу-джитсу, а це був 2013 рік, то тоді такого поняття як «Garda Team» ще не існувало. А чемпіонат України проходив в один день у дуже тісних умовах і збирав, як на мене, не більше 150-200 учасників. На сьогодні, завдяки плідній роботі Федерації бразильского джиу-джитсу України і всім тренерам, командам із областей, хто розвиває і займається БДД, чемпіонат «BJJ Ukraine Open» - це потужні змагання, які відбуваються за участі більше 700 борців зі всієї України, з різних клубів і академій.

Рівень змагань, бійців та технік виріс за останні 5 років в рази. Наші джитсери стають постійними призерами, чемпіонами та основними конкурентами ТОПових борців на чемпіонатах Європи та світу з БДД та греплінгу. Бразильське джиу-джитсу – це спорт, який визнано в багатьох країнах Європи, Азії, ОАЕ, США. Важко знайти місце, де про цей стиль невідомо. Турніри з БДД вважаються одним з найпрестижніших. Проте дуже шкода, що незважаючи на стрімкий розвиток та всесвітню популярність й рух до того, що з часом БДД стане Олімпійським видом спорту, в Україні досі не може отримати офіційного статусу навіть в неолімпійських видах спорту. Через це дуже сумно. Попри це, ми сильні духом, виховуємо підростаюче покоління й готові надалі йти до перемог», - завершує розмову Михайло Савчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus