USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська волейболістка про кубок Ізраїлю, післяматчеву різанину та нові амбіції

31 Березня 2017 20:27
Волинський спорт іде туди, куди приходять виступати його вихованці. У цьому плані одним з найамбітніших напрямів є волейбол. Луцькі спортсменки добре показали себе в чемпіонатах Азербайджану, Туреччини, Литви, Польщі, Індонезії... А нещодавно майстер спорту України Анна Довгополюк у складі своєї нової команди «Маккабі» (Хайфа) здобула Кубок Ізраїлю.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 60).

Склад фінальної пари нікого не здивував, адже дві «Маккабі» з Тель-Авіва та Хайфи давно сперечаються за першість у місцевому чемпіонаті. Команда Довгополюк зуміла перемогти з максимальним рахунком 3:0, але це не свідчить про складність гри. Зазначимо: у складі ізраїльської команди також виступає луганчанка Анна Кириченко (Лісієнкова).

«Загалом волейбол в Ізраїлі тримається на гравцях з інших держав, хоча цього року і місцеві дівчата мають непоганий вигляд, є хороші кадри. Виграти Кубок Ізраїлю було моєю першою метою в новій команді. Ми дуже довго готувалися до цієї гри і психологічно, і фізично. А коли вийшли на майданчик, були готові на всі 100% до перемоги. І ми це зробили, хоча гра була важка. А ще важкий емоційний фон. Але відчуття неймовірні, хочеться стрибати до неба», – розповіла Довгополюк.

До ізраїльської Хайфи обидві Анни перебралися на запрошення колишнього тренера Української національної збірної Володимира Бузаєва ще перед початком сезону.
«Тренера я знаю ще за іграми у збірній, коли виступала там. Мені дуже подобається його підхід до тренувань. Навіть деякі питання щодо повернення після декрету я обговорювала саме з ним. Володимир Микитович першим запропонував мені повернутись у стрій минулого сезону, коли я шукала команду. Тоді ми вирішили, що повернути хороші кондиції зможу в запорізькій «Орбіті». Тепер він захотів мене бачити вже у складі його команди», – пригадала спортсменка.

Фінал Кубка запам’ятався, на жаль, не лише яскравим виступом українських волейболісток, а й невеликими фанатськими розбірками. Після гри велика група уболівальників тель-авівської команди чекала хайфчан біля виходу зі стадіону. Спочатку почалася словесна перепалка із взаємними образами, яка швидко переросла в бійку. А ще через кілька хвилин у хід пішли й ножі. У результаті троє уболівальників дістали ножові поранення, четверо – серйозні травми від ударів. Усіх постраждалих доправили в лікарню. Заарештовано кількох людей. Поліція проводить розслідування.

«Нас дуже добре підтримують фанати, але після матчу був поганий інцидент. На щастя, все обійшлося, усі живі-здорові. Просто фани не поділили перемогу, таке трапляється у великому спорті», – прокоментувала лучанка.

Тепер «Маккабі» з Хайфи потрбно сконцентрувати сили на регулярному чемпіонаті, аби захистити свій минулорічний титул.

«На Кубку не завершується боротьба, головна перемога попереду – в чемпіонаті. Тому посилено готуємося до головного трофею країни», – зізналася Довгополюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus