USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські пауерліфтери окупували рівненські п’єдистали

22 Травня 2017 09:44
Команда Волинської області з пауерліфтингу «Volyn strength» луцької мережі фітнес-центрів «Інтер Атлетика» та ковельського фітнес-центру «Апперкот» виборола ледь не половину нагород на відкритому чемпіонаті Рівненської області з класичного пауерліфтингу та жиму.

Дніпрянка Оксана Приходько тренується дистанційно у Заслуженого тренера України з пауерліфтингу Олега Хом’яка, та на змагання старається якомога частіше потрапляти з волинськими колегами зі своєї команди «Volyn strength».У ваговій категорії до 57 кілограмів дівчина виборола золото у триборстві з сумою 380 кг (присідання – 122,5 кг, жим – 97,5 кг, тяга – 160 кг). Зауважимо, це перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу на 10 кг. У жимі лежачи Оксана теж посіла перше місце, перевищивши рекорд України на 12,5 кг. І в абсолютній першості спортсменка виборола перші місця як в триборстві, так і в жимі!

У цій же вазі Юлія Осіїк зібрала в сумі триборства 290 кг та стала срібною призеркою. А результат 60 кг у жимі теж приніс їй друге місце.

Софія Бабіляс стала чемпіонкою у триборстві у ваговій категорії до 63 з результатом 300 кг (присідання – 110 кг, жим – 62,5 кг, тяга – 127,5кг) та срібною призеркою в жимі.

Ірина Воробйова в цій же ваговій категорії стала чемпіонкою в жимі з результатом 97,5 кг. На жаль, підхід на 100 кг не був зарахований через технічну помилку.

Серед чоловіків точилась цікава боротьба у всіх вагових категоріях.
Валерій Попович з Луцька взяв золото у категорії до 59 кг в сумі триборства 417,5 кг та в жимі.

Ковельчанин Роман Рубіновський у цій же вазі задовільнився бронзами.

Підопічний Ірини Воробйової Микола Шелкович у сумі триборства у своїй групі до 74 кг переміг, показавши результат 500 кг, і вперше виконав норматив кандидата в майстри спорту.

У ваговій категорії до 83 кг п’єдистал став повністю волинським. Золото в сумі триборства дісталось лучанину Віталію Онищуку. Результат – 615 кг, що дорівнює нормативу Майстра спорту України. Також Віталій став другим в жимі – 145 кг. І в абсолютній першості у триборстві спортсмен посів друге місце.

Дмитро Янчишин з Ковеля взяв срібло у триборстві – 545 кг та став третім у жимі. Зауважимо, спортсмен вперше виконав норматив КМСУ.

Ковельчанин Павло Міщан завоював бронзу в триборстві та в сумі трьох вправ – 500 кг.

У тяжчих вагових категоріях волиняни здобули ще дві нагороди. Іван Маркевич у вазі 93 кг став третім в сумі триборства з результатом 590 кг та другим у жимі – 145 кг. У групі атлетів до 120 кг найсильнішим став Павло Міщук, показавши в триборстві 687,5 кг. У дисципліні жим лежачи Павло став другим – 175 кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНИ ПРИВЕЗЛИ МЕДАЛІ З ЧЕМПІОНАТУ КИЇВЩИНИ З ПАУЕРЛIФТИНГУ ТА ЖИМУ ЛЕЖАЧИ

«Для нас це чергові змагання з необхідною дозою позитиву. З кожної такої маленької перемоги ми створюємо історію нашого волинського спорту. Для тренера найбільшим щастям є сказати, що він задоволений виступом своїх учнів. Я – щасливий», - зізнався тренер Хом’як.

У підсумку лучани посіли перше командне місце у пауерліфтингу та у жимі лежачи. А місто Ковель показав третій командний результат у пауерліфтингу.

«Загалом виступом своїх спортсменів я дуже задоволений. Від самого початку своєї тренерської кар’єри я мріяв створити молоду, дружню пауерліфтерську команду. Тепер у мене така є», - розповів тренер з Ковеля, цьогорічний чемпіон Європи Станіслав Здробилко.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОВЕЛЬСЬКІ ПАУЕРЛІФТЕРИ ПОКАЗАЛИ КЛАС В ДНІПРІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus