USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Замість влади спортсменам допомагають лісівники

10 Квітня 2013 12:24
Волинські лісівники фінансово допомогли молодим спортсменам-легкоатлетам.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Відкритий Чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів відбувався у Ялті 27- 29 березня. Участь у ньому взяли найкращі спортсмени не тільки нашої держави, а й сусідніх держав: Білорусі, Молдови.

Окрім цього, у юнаків був досить сильний конкурент – чемпіон світу серед школярів у метанні списа Юрій Кушнірук. Його результат – 84 метри із юнацьким списом у 700 грамів.

Попри погану дощову погоду волинські спортсмени показали себе на висоті: 19-річний Максим Богдан отримав 1 місце у метанні списа із результатом - 70.94, а 17-річна Марійка Барилюк у цьому ж виді – 2 місце (результат – 43.24).

За словами тренера Володимира Сахарука, без підтримки начальника управління лісового та мисливського господарства спортсмени не продемонстрували б таких результатів.

«Талановиті і здібні діти без підтримки не зможуть реалізувати себе. Результатів без підготовки не буде. А для тренувань потрібне хоча б елементарне: відповідне спорядження, харчування. Банально, але навіть на квитки на дорогу до місця змагань треба мати кошти. А з держави ж фінансування не отримуємо жодного. На жаль, сьогодні в області легкоатлетам немає де займатися. У Рівному хоча б стадіон є. Проте виходимо зі становища. Взимку тренуємося у спортзалі Маяківської школи, хоч також важко, але… Влітку – шукаємо безлюдні місця на природі, обгороджуємо територію, переживаючи щохвилини. Бо ж метання списа, - спорт непростий», - розповів тренер.

Максим Богдан тренувався до 8 класу на батьківщині – у Старому Чорторийську Маневицього району. З 8 класу він почав навчатися у Маяківському навчально-виховному комплексі. Потім вступив до Східноєвропейського університету на факультет Олімпійського професійного спорту інституту культури. Скромний, цілеспрямований, завзятий, - саме так характеризує його тренер.

Марійка Барилюк із села Світязь Шацького району. Її вчитель фізкультури Микола Морозюк помітив перспективу дівчинки у спорті і зателефонував старшому викладачу кафедри олімпійського спорту інституту фізкультури Східноєвропейського університету Євгенії Сахарук з проханням взяти дівчину під опіку у великий спорт.

Наразі Марійка - студентка 1-го курсу цього університету. На зимовому чемпіонаті України була третьою, Максим – другим.

Як повідомив тренер, обох молодих спортсменів включили до складу збірної України по підготовці до Чемпіонату Європи, який відбуватиметься у Італії 17 липня.

«Треба тренуватися. Брати участь у проміжних змаганнях: 17 квітня – відкритий чемпіонат у Хмельницькому, 26-27 квітня – відкритий чемпіонат партнерства Брестської області (Білорусь), 18 червня - у Харкові. Треба їхати. Показувати себе, показувати результати. Але управління молоді та спорту тільки руками розводить. Тому просто щасливі, що натрапили на людей, яким не байдужа доля дітей-спортсменів», - кажуть тренери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
він Показати IP 10 Квітня 2013 13:09
аправління лісового та мисливського господарства - це є державний орган. тому заголовок недоречний .
Сергій Показати IP 10 Квітня 2013 16:47
Так вони ж на кожному кроці кричать, що збиткові. Чи колісник зі своєї кишені допомагає, добрий дядя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus