USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські школярі ігнорують гуртки?

31 Серпня 2011 15:21
Волинські школярі слабо залучені до позакласної роботи – гуртки за інтересами та спортивні школи відвідує вкрай мало учнів.

Як розповів під час обласної конференції освітян у вівторок, 30 серпня, начальник управління освіти на науки Волинської ОДА Михайло Попович, стан охоплення позакласною роботою дітей викликає неабияку стурбованість.

Справа у тому, каже Попович, що у шкільних гуртках та спортивних секціях навчається 35% школярів, у спортивних школах – лише 6,6%.

«Це вкрай низькі показники. Тому керівникам управлінь, відділів освіти, навчальних закладів взяти на контроль організацію роботи шкільних спортивних секцій і спеціальних медичних груп та охопити заняттями у них не менше 50% учнів основної медичної групи і 100% школярів, які потребують корекції фізичного розвитку», – розпорядився посадовець.

До всього, Попович повідомив, що минулоріч у волинських школах навчалось понад 23 тисячі учнів, котрі за станом здоров’я були зараховані до спеціальних медичних груп.

Проте лише для 15,3% з цих 23 тисяч учнів були організовані спеціальні заняття.

«Це недопустимо. І навіть там, де вони організовані, не завжди здійснювався належний контроль за роботою з цими дітьми», – запевнив начальник управління освіти.

Крім того, Попович розповів, що для проведення фізкультурно-оздоровчої роботи навчальні заклади Волині мають хорошу матеріальну базу: 80,9% загальноосвітніх та 85% спортивних шкіл забезпечені спортивними залами та пристосованими приміщеннями для занять фізкультурою. А усі школи І-ІІ, І-ІІІ ступенів мають надвірні спортивні споруди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Metaller Показати IP 31 Серпня 2011 17:16
навіщо гуртки, якщо дома стоїть ком"ютер?
Читачка до Metaller Показати IP 31 Серпня 2011 19:26
Ти такий дотепний, чи може розумний, чи може ти цікавився, скільки коштує відвідування гуртків, а ще плюс до цього дитину треба забезпечити книжками , зошитами, харчуванням і т. д.
Businka Показати IP 5 Вересня 2011 16:08
А нашій школі, зокрема у нашому класі, багато дітей відвідує спортивні секціїї, Тільки, на жаль, діти не завжди встигають на ці гуртки, бо ПОЧАТОК НАВЧАННЯ ПЕРШОЇ ЗМІНИ ПОЧИНАЄТЬСЯ О 9 РАНКУ!!! І директору, і завучам всеодно!!!, що діти ,або голодні йдуть у басейн, або з переповненими шлунками! Шостий урок у нас закінчується тільки близько третьої години дня. Відповідно -обідає дитини десь о пів на четверту., на на 16год - спортивна секція!!! Ну що на це нам скажуть наші чиновники, які підписують такі графіки у НВК №9 ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus