USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським чемпіонам подарували спортінвентар

30 Січня 2017 21:29
Максимально залучити дітей до занять спортом, організувати дозвілля школярів, розвивати їхні фізичні здібності – це основні завдання дитячих спортивних шкіл. Проте через значне недофінансування зазвичай у закладах бракує найнеобхіднішого обладнання та інвентарю. Для покращення матеріальної бази у 2016 році ДЮСШ Волині отримали спортивний інвентар та обладнання.

Проект реалізовували в рамках програми Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» під назвою «Волинь спортивна», інформує прес-служба Фонду.

Футбольна форма та м’ячі для Любомльської ДЮСШ

У Любомльській ДЮСШ функціонує чотири відділення: легкої атлетики, футболу, баскетболу та дзюдо. Всього у спортивній школі тренується близько 380 дітей. Олег Максимович, який 10 років очолює районну ДЮСШ, каже: попри те, що немає достатніх умов для тренувань (приміщення школи старе, будівля має статус пам’ятки архітектури), школа досягла чималих успіхів. Найбільш розвинене відділення дзюдо. Загалом із цього виду спорту ДЮСШ здобула 21 медаль на чемпіонатах України у різних вікових групах.

Гордість школи та приклад для наслідування – дзюдоїстка Ганна Кухарук, яка 2016 року на чемпіонаті світу у своїй віковій категорії посіла третє місце.

Тренер-викладач Любомльської ДЮСШ Іван Гомза навчає футбольної майстерності і дітей, і дорослих. Каже: перспектива футболу в районі є, лише у самому Любомлі 60 дітей займаються цим видом спорту.

“Для того щоб діти розвивалися, потрібне відповідне обладнання. Ми звернулися у Фонд, і нам пішли назустріч. Тепер маємо нову форму та м’ячі. Це – великий плюс для розвитку дітей, – зазначає Іван Гомза. – Звичайно, всі не стануть професійними спортсменами. Найголовніше, щоб вони були вихованими людьми та знайшли себе в житті”.

Володимир-волинські боксери отримали нові рукавиці

Володимир-Волинська районна ДЮСШ спеціалізується на таких видах спорту, як баскетбол, бокс, футбол. Найбільших результатів досягають вихованці з боксу. Лише торік підготували п’ятьох кандидатів у майстри спорту. На останньому чемпіонаті України з боксу, що відбувався в Івано-Франківську, вихованка Володимир-Волинської районної ДЮСШ Марія Любух стала беззаперечним переможцем у ваговій категорії до 60 кг, вигравши всі бої технічним нокаутом.

Директор Володимир-Волинської районної ДЮСШ Володимир Гнатюк зазначає, що групи завжди переповнені. На тренування доїжджають діти з сусідніх сіл.

Володимир Борис, тренер Володимир-Волинської районної ДЮСШ, придивляється до здібних учнів на уроках фізкультури, адже працює вчителем у школі. Каже: діти самі виявляють ініціативу.

“Що більше тренуєшся, то кращий результат. Цю формулу знають усі”, – запевняє Володимир Борис.

Наприкінці 2016 року представники Фонду презентували для Володимир-Волинської ДЮСШ бок­серські рукавиці, футбольну форму та інвентар для занять з легкої атлетики. Вихованці Володимир-Волинської міської ДЮСШ отримали нові спортивні костюми.

Вихованки Іваничівської ДЮСШ – на Олімпійських іграх

У рамках проекту Фонду «Оснащення спортивним обладнанням та інвентарем» матеріальну базу оновила й Іваничівська районна ДЮСШ, яка за два роки відзначатиме півстолітній ювілей.

В Іваничівській спортивній школі дітей навчають азів вільної боротьби, легкої атлетики, футболу, дзюдо. Загалом тут тренується майже триста дітей. Вихованці школи – неодноразові чемпіони області. Дві випускниці ДЮСШ – Оксана Ващук та Оксана Гергель – представляли Україну на Олімпійських іграх.

“Усі не можуть бути призерами чемпіонатів України, Європи чи світу. Ми раді, що діти йдуть у спортзал, – каже заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Палій. – Якщо розвинуті й сильні діти, буде міцною держава. У нашому районі дуже багато дітей займаються вільною боротьбою та досягають значних успіхів”.

Директор Іваничівської ДЮСШ Володимир Глушнюк розповідає, що дітей, які стають призерами України, скеровують на навчання у Львівське училище фізичної культури.

Належна інфраструктура важлива у спорті

Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олексій Сорокун відмітив, що державне фінансування сфери фізичної культури та спорту дуже мале. За такі кошти годі повноцінно розвивати галузь.

“Половина ДЮСШ Волині не мають власної спортивної бази. Вони орендують приміщення у навчальних закладах. На мою думку, цього не має бути, оскільки належна інфраструктура надважлива у спорті, – вважає Олексій Сорокун. – У 2015-2016 роках Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» високими темпами розвивав цю інфраструктуру. Сьогодні 18 загальноосвітніх шкіл Луцька мають міні-футбольні поля зі штучним покриттям. Сучасні стадіони та футбольні поля також відкрито у Нововолинську, Любешові, Маневичах, Ківерцях”.

«Фонд мотивує юних спортсменів до нових перемог та досягнень. У 2016 році 74 вихованці ДЮСШ отримали стипендії Фонду, а призери чемпіонатів та кубків України під час осінніх канікул мали змогу оздоровитися в дитячо-спортивному таборі «Артек-Буковель», - йдеться в повідомленні прес-служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus