USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський плавець підкорював Москву. ФОТО

14 Жовтня 2013 15:48
Волинянин Віталій Алпатов у складі збірної України з плавання взяв участь в Кубку світу. Змагання відбувалися 12-13 жовтня у Москві. Спонсором підготовки та участі спортсмена у змаганнях виступив благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».
Віталій Алпатов – член збірної України з плавання, майстер спорту України, фіналіст Чемпіонату Європи серед юніорів, неодноразовий чемпіон та призер чемпіонатів України та Кубка України з плавання. Кубок світу в Москві – перше змагання у практиці спортсмена в іншій віковій групі - серед дорослих, розповів один з тренерів, директор комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання» Віктор Самчук.
З його слів, Алпатов у півфіналі змагань на чотирьох дистанціях показав достойні результати:

дистанція 100 метрів (комплексне плавання) – 0.56.08 хвилини – 13 місце з-поміж 40 учасників;
200 метрів (комплексне плавання) – 2.03.58 хвилини – 18 місце з 50 спортсменів;
100 метрів (батерфляй) – 0.54.93 хвилини – 23 з 50 плавців;
100 метрів (вільний стиль) – 0.50.79 хвилини – 39 з 70 учасників.

«Результатами я задоволений. Ми й не чекали медалей. Адже це перший старт у новому навчальному році, ще й у цій віковій групі. Досі Віталій виступав за юніорів. Дякуємо за фінансову підтримку підготовки та участі у змаганнях «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Ми змогли забезпечити проживання, харчування, вітамінізацію спортсмена», - розповів Віктор Самчук.
Так, зізнається тренер, суперниками волинянина були сильні плавці. Та минулі змагання – лише перша сходинка до майбутніх здобутків, стверджує Віктор Самчук. Головна мета спортсмена та його команди – підготуватися до участі в Олімпійських іграх, які відбудуться у 2016 році.
Зараз Віталій Алпатов, за повідомленням наставника, тренується у складі збірної в Дніпропетровську. Він готується взяти участь у Чемпіонаті України з плавання, який відбудеться 1-4 листопада в Євпаторії.
Серед нинішніх завдань, каже тренер, - виконати норматив для участі в Чемпіонаті Європи з плавання, який відбудеться у місті Харнінг (Данія) в грудні.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus