USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волинянка в Польщі допомагає жінкам здійснювати мрії

13 Травня 2016 09:22
Ковельчанка Оксана Бенюк уже шість років живе в сусідній Польщі, а саме – у Варшаві. За кордон поїхала до брата і нині працює там персональним тренером у фітнес-клубі. Втім ще кілька років тому й припустити не могла, що так обернеться її доля. Адже в Луцьку здобувала освіту політолога, та й особливими спортивними успіхами не вирізнялася з-поміж однолітків. Нині ж вона у чудовій фізичній формі та допомагає покращити зовнішність іншим.

Про це йдеться у матеріалі газети Волинські Новини №15 від 12 травня 2016 року.

«У школі я була активна. Але мені завжди подобалася спортивна фігура. Коли вже переїхала до Польщі, то довго вагалася перед тим, як зайти до зали. Придивлялася, придивлялася... А коли пішла, то відчула, що це моє і відвідувала тренажерку п’ять разів на тиждень. А вже за рік почала готуватися до змагань. Моя підготовка тривала півроку», – пригадує Оксана.

На своєму першому чемпіонаті, що відбувся у польському Гданську в лютому 2016 року, ковельчанка здобула четверте місце. Для дебютантки – це чудовий результат. Змагалася Оксана в номінації «бодіфітнес» (Fitness sylwetkowe kobiet). Це проміжна ланка між номінаціями «бодібілдінг» та «фітнес-бікіні». Якщо у першому випадку треба мати великий каркас м’язів, а в другому – злегка підтягнуте «сухе» тіло, то в «бодіфітнесі» учасниці змагань мають більше м’язів, аніж бікіністки.
Утім, аби досягнути такого результату, потрібно дотримуватися дієти, аби в раціоні була достатня кількість білка, вуглеводів і лише корисний жир. Тренування складаються з силових навантажень, аби відточити та наростити м’язи, та кардіозанять – щоб зменшити кількість жирової тканини.

Спортсменки на момент виступу максимально «підсушують» тіло, аби судді бачили рельєф та форми. Наприклад, в Оксани він був близько 10%. Нижче – це вже небезпека для здоров’я. Спортсмени відточують позування, готують купальні костюми, босоніжки, до яких теж є чіткі вимоги. Момент підготовки досить складний. Передусім доводиться виявляти велику силу волі, аби дотримуватися дієти, не набрати зайвих кілограмів, але й не втратити м’язову тканину. При цьому підготовка супроводжується регулярними заняттями у тренажерному залі, прийманням вітамінів, мінералів, амінокислот.

«Готуватися важко психологічно, адже багато обмежень. Наприклад, під час усієї підготовки із солодкого я мала у раціоні лише родзинки на сніданок і так його чекала з вечора! Тому підтримка близьких людей є дуже важливою. Без їхнього сприяння я до кінця не витримала б. Найбільшу підтримку відчувала від своєї другої половинки, він вірив у мене як ніхто інший. Без нього я опустила б руки ще й на середині дороги. А конкурс був моєю мрією. Мрії для того і є, аби їх здійснювати», - переконана жінка.

Оксана не шкодує, що взяла участь у змаганні, прагне виступати й надалі. Хоча не приховує, що після висушування тіла нерідко виникають побічні ефекти. Якщо заняття фітнесом лише на користь організму, то критичне зменшення жирової тканини часто має негативні наслідки. Наприклад, може спровокувати порушення гормонального стану, затримку води в організмі.
Нині дівчина працює тренером у спортклубі та допомагає жінкам здійснювати їхні мрії – досягати гарного і здорового тіла. Для цього вона здобула спеціальну освіту, пройшла курси. Нині опановує фах дієтолога. Каже, без освіти влаштуватися тренером до клубу важко.

Тренажерні зали у Польщі надзвичайно популярні та доступні. Місяць безлімітних занять коштує в межах 70-100 злотих. Хоча є й дорожчі.

Головне правило для досягнення результату – це бажання, а друге – дотримання дієти, запевняє Оксана. Однак попереджає, що миттєвого результату ніколи не буде. Це потрібно знати, аби не розчаруватися через місяць тренувань. Вона радить знайти гарного тренера, який підбере харчування та покаже вправи на кількох тренуваннях. Усе решта – справа часу.

Одначе серед дівчат і досі багато стереотипів про заняття з залізом. Оксана каже, що жінки здебільшого хочуть мати гарні стегна і сідниці, підтягнутий живіт. А ось верхній частині тіла приділяють мінімум уваги, хоча структурні руки та спина – це гарно і аж ніяк не позбавляє жіночності.

«Заліза не потрібно боятися. Є стереотип, ніби тренуючись із гантелями чи штангою, жінка стане схожа на чоловіка. Це неможливо через різність гормонів, – пояснює спортсменка. – Та й додати м’язам хоча б певної рельєфності й об’єму – це насправді важка робота. А надто для жінок. Тому не варто боятися тренажерних залів, брати гантелі до рук. «Залізний» спорт загартовує характер, силу, змушує боротися зі своєю лінню і звичками. Він дозволяє відволікатися від побуту, виробити дисципліну... І як бонус ми отримуємо молоде, підтягнуте, спортивне та красиве тіло!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Травня 2016 12:48
Якщо це на фото красиве і здорове тіло.... то я певне того... не з тієї планети))) Господь дав жінці таку вроду та тіло , і що та жінка з себе зробила ??? жах..... без слів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus