USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як волинські спортсмени зустрінуть новорічні свята. Опитування

30 Грудня 2014 09:11
Волинські спортсмени та гравці головної футбольної команди області у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли те, чим для них запам’ятався 2014 рік. Також вони поділилися очікуваннями у новому році та загадали для українців побажання.

Правий оборонець «хрестоносців» Сергій Сімінін каже, що не все задумане вдалося виконати у 2014 році. Під час перерви у чемпіонаті Сергій відпочивав з родиною за кордоном, а нині один з лідерів «Волині» перебуває у Луцьку. Новорічні свята Сімінін зустрічатиме з сім’єю. «Третій» номер команди побажав українцям миру та спокою.



Лівий захисник «червоно-білих» Гал Шіш Новий рік зустріне у ресторані разом з родиною. Найперша ніч 2015 року застане Гала у Ізраїлі. До новорічних свят гравець і його дружина відпочивали у екзотичному Таїланді.



Екс-футболіст «Волині», «Дніпра» та московського ЦСКА Богдан Шершун відразу після Нового року, другого січня, вирушить до сонячної Флориди. У Майамі Богдан планує пробути близько одного місяця.



Колишній виконавець «Волині» Віталій Полянський Новий рік та Різдво проведе з родиною. «Також у новорічну ніч побачуся з друзями», – каже Віталій. У новому році хлопець чекає на закінчення війни, а також він дуже переживає за скрутне фінансове становище українського футболу.



Бразилець Леандро Мессіас, який кілька років провів на Волині, у ніч з 31 грудня на 1 січня перебуватиме у рідному Ріо-де-Жанейро. За повір’ями бразильців, Новий рік варто зустрічати у білому одязі на березі океану. Гравець польської «Корони» зізнався, що хотів би відвідати матчі донецького «Шахтаря», який збирається у бразильське турне. Проте 6 січня, зі слів Леандро, потрібно вже знаходитися у Кельце. Також він розповів, що уважно стежить за виступами «Волині», а найкращим футболістом сезону луцької команди вважає Еріка Бікфалві.



Ковельчанин Тарас Романчук, що теж захищає кольори польського клубу («Ягеллонії»), Новий рік відгуляє з товаришами, а на Різдво вже працюватиме разом з командою. «Старий» 2014 рік Тарас запам’ятає підписанням контракту з клубом Екстракласи, дебютом у вищій лізі Польщі та народженням племінника. Для українців ковельчанин бажає миру, а для себе хлопець прагне зайняти призове місце у польському чемпіонаті.



Тренер «Волині» U-15 Віктор Мацюк, а у минулому футболіст донецьких «Шахтаря», «Металурга», ужгородського «Закарпаття», каже, що у 2014 році задумані плани вдалося виконати, але хотілося би більшого. «Хоча і гріх мені скаржитися, – вважає Віктор. – Наша юнацька команда брала участь у чемпіонаті України вищої ліги. Стартували ми не надто вдало, але тепер посідаємо друге місце, пропустивши вперед тільки «Динамо».



У майбутньому хочеться вийти до фіналу, хочеться бачити прогрес юних футболістів, яких потрібно підтримувати і допомагати. Новий рік святкуватиму з рідними та друзями, серед яких можна назвати Гапошу та Славу (Володимир Гапон і В’ячеслав Шевчук, – ВН.). На Різдво обов’язково перебуватиму у Ковелі, адже напередодні цього великого релігійного свята дні народження святкують мої мама і теща. Не забуду провідати друзів, зокрема родину Романчуків», – ділиться планами Віктор Мацюк. Тренер «Волині» бажає всім українцям забути про війну, яка зробила з нашої держави незрозуміло що. Ще чоловік прагне, аби наші працьовиті люди не соромилися своїх зарплат і пенсій, а отримували за виконану роботу гідні гроші. Також він вважає, що наші високопоставлені українські політики продовжують дурити людей та балакати зайве.

Президент футбольного клубу «Енко», чемпіон світу і Європи серед ветеранів Анатолій Войнаровський понад п'ятнадцять років поспіль проводить Новий рік у родинному колі. «Після цього свята ми їздили провідувати бабусь та відпочити за кордон», – розповідає Анатолій Миколайович. Для України у новому році він бажає соціальної, економічної, політичної стабільності. Чоловік каже, що він та його рідні постійно працюють з молоддю, тому бачать як важко жити юним українцям у нашій державі. «Мрію, щоби український уряд якомога швидше створив для молоді достатньо робочих місць. Боляче дивитися на те, як українці втікають працювати до інших держав», – говорить Анатолій Войнаровський.



Для старшого тренера паралімпійської збірної України Юрія Тимофеєва цей рік видався врожайним: наші хлопці здобули звання чемпіонів Європи. У 2015 році українські паралімпійці проведуть збори у Португалії, Нідерландах та Євпаторії, а у червні спробують сили на чемпіонаті світу. Пройде турнір у англійському Бірмінгемі. На Новий рік та Різдво Юрій Васильович буде вдома, у оточенні родини. Українцям тренер бажає миру та спокою.



Дитячий тренер з міста Ковеля Віктор Романчук (на фото праворуч) свята зустріне у рідному місті. «Першою чергою прагну для українців миру. Ніколи раніше не думав, що у нашій країні розпочнеться війна. Ми хочемо у Європу, а її кожному з нас варто розпочинати з себе», – переконаний чоловік. Щодо робочих моментів, які мали місце у практично вже минулому році, Віктор Володимирович вважає за досягнення розпочате будівництво бази на території фізкультурно-оздоровчого комплексу. Будівництво споруди планують закінчити у наступному році. Зі слів наставника, у вирішенні цього питання значною мірою допомагала місцева влада. Окрім того, у місті залізничників створили нову структуру – футбольний центр «Ковель-Волинь», а іншого ковельського дитячого спортивного фахівця, Романа Лиса, визнано найкращим тренером Волині.


Заслужений тренер України з пауерліфтингу Олег Хом’як Новий рік святкуватиме вдома з родиною брата та кумами. На Різдво ж пан Олег планує відвідати батьків. Рік, що минає, видався переможним для волинського тренера. Так, його вихованці Анатолій та Вадим Гречко, що виступають серед спортсменів з вадами зору, здобули «бронзу» та «золото» чемпіонату Європи з пауерліфтингу, «срібло» з жиму лежачи та пауерліфтингу чемпіонату світу. Окрім того, Вадим Гречко встановив чотири рекорди України. Вихованка Воробйова Ірина завоювала бронзову медаль на «здоровому» чемпіонату Європи з жиму лежачи, перемогла вона і на чемпіонаті України. У новому році південнокорейський Сеул прийме Всесвітні ігри серед спортсменів з вадами зору, а у Чехії відбудеться чемпіонат Європи з жиму лежачи серед здорових важкоатлетів. Згадані «учні» пана Олега планують взяти у цих змаганнях. Відомий тренер бажає волинянам душевного спокою, незгасаючого терпіння і надії на краще.



Бігун на довгі дистанції, володар Кубка світу на 100 кілометрів, срібний призер чемпіонату Європу Олександр Головницький на питання про те, як він святкуватиме відповідає коротко: «На тренуванні. Можливо першого січня зроблю день відпочинку і навіть дозволю собі трішки спиртного», – каже ковельчанин.



Інша уродженка Ковеля Юлія Ткач (Остапчук), що двічі перемагала на чемпіонаті Європи з вільної боротьби та здобувала «золото» світової першості, учасниця двох Олімпіад, Новий рік зустріне у Ковелі з батьками, а Різдво – у Львові. У 2015 році Юлю очікує чимало виснажливих стартів, зокрема підготовка до Олімпіади. Українцям спортсменка бажає Божої ласки та мирного неба над головою.



Фітнес-тренер футбольного клубу «Волинь» Вікторія Петрович на свята, як і минулого року, відвідає батьків. «Це сімейні свята і єдина можливість трошки довше побути з найріднішими людьми», – каже Вікторія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus