USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які зміни чекають на волинську та українську легку атлетику

3 Листопада 2016 18:46
Ще на початку жовтня волинянин уперше увійшов до найвищого керівництва української «королеви спорту». Володимира Рудюка обрали першим віце-президентом Федерації легкої атлетики України. Для волинської легкої атлетики це водночас і визнання успіхів, і новий виклик, адже доведеться відповідати статусу «столиці легкої атлетики країни», як назвали Луцьк і Волинь журналісти після успішно проведених змагань у 2016 році.

Про перші кроки на новій посаді Володимир Рудюк розповів у інтерв’ю для щотижневого видання Волинські Новини (№ 40).

– Передусім працюватимемо над новою стратегією розвитку легкої атлетики, а по-друге – над популяризацією нашого виду спорту. Йдеться про організацію та рівень проведення змагань, – розповідає Володимир Петрович. – Моє переконання, яке відстоюватиму і втілюватиму в життя, – усі змагання треба робити для глядачів, треба залучати телебачення та ЗМІ. На прикладі Волинської області ми показали країні, що навіть за короткий термін можна зробити великі зрушення. Я маю власне бачення розвитку легкої атлетики і разом з керівництвом Федерації починаємо розробляти стратегію. Уже найближчим часом буде організовано стратегічну сесію із залученням фахівців, експертів, представників областей, на якій ми обговоримо та ухвалимо програму розвит­ку легкої атлетики в країні до 2021 року.

Один із наріжних каменів у фундаменті змін – розбудова інфраструктури. Вона потребує оновлення. Завдання, яке ми поставили на Волині, – аби кожен районний центр мав власну легкоатлетичну арену з синтетичним покриттям до 2020 року. За повної фінансової підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» цього року відкрили вже шостий стадіон, на наступний ще кілька арен є в проекті по області. Щодо України, то, безперечно, кожен обласний центр має мати власну легкоатлетичну базу. Я переконаний, що стадіони – це не просто бігові доріжки, це великі соціальні проекти, які слугуватимуть осередками здоров’я та спорту й будуть доступні всій громаді – і дітям, і людям поважного віку.

– У який спосіб ФЛАУ залучатиме якомога більше людей в цей вид спорту?

– Впроваджуватимемо програму «Дитяча легка атлетика» у школах, причому робитимемо це за допомогою відомих спортсменів і тренерів. Аби підвищити рівень тренерів на місцях, організовуватимемо семінари в обласних центрах, тобто відомі люди, зірки, лікарі, менеджери поїдуть на місця, аби навчати наставників спортсменів.

Щодо Волині, то найкращим елементом популяризації і реклами легкої атлетики в регіоні може стати велика кількість змагань. Знаю, що в новому календарі на 2017 рік їх заплановано чимало, і не тільки в Луцьку. Причому відбудеться кілька міжнародних стартів найвищого рівня. Остаточно календар буде затверджено 12 листопада на Раді ФЛАУ.

– 30 жовтня в Чернівцях відбулося засідання Виконкому Федерації легкої атлетики України. Які його головні підсумки?

– Обговорили разом із президентом ФЛАУ Ігорем Гоцулом нововведення, які незабаром очікують легку атлетику. Задля того щоб молоді атлети здобували міжнародну змагальну практику, вирішили ще більше уваги приділяти матчевим зустрічам: розширювати кількість та географію, причому і організовувати їх в Україні, і шукати ще більше можливостей для участі в подібних міжнародних змаганнях за кордоном. У Луцьку плануємо 2017 року провести кілька подібних змагань.

ФЛАУ приділятиме більше уваги підвищенню кваліфікації вітчизняних фахівців. Наразі триває робота у цьому напрямку разом з НОК України та Мінмолодьспорту. Створено і графік конференцій (тренерських, суддівських тощо) на наступний рік на території України з залученням іноземних спеціалістів, і виїздів українських фахівців на подібні заходи за кордон.

Виконком також затвердив делегатів на позачерговий Конгрес ІААФ, який відбудеться 3 грудня в Монако. ФЛАУ на цьому заході представлятимуть президент Ігор Гоцул, перший віце-президент Володимир Рудюк та генеральний секретар Михайло Медведь.

Юрій Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus