USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Землю під льодовим майданчиком у Луцьку хочуть приватизувати

19 Вересня 2014 13:04
Депутати Волинської облради дозволили розпочати процес приватизації землі, на якій розташований льодовий майданчик зі штучним покриттям «Снігова Королева».

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії облради сьогодні, 19 вересня.

До облради звернулася підприємець Неля Савчук, яка орендує землю у Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді і де вже кілька років працює каток. Як повідомив представник підприємця, нині в їх планах – перетворити каток на справжній палац льодових видів спорту з усією інфраструктурою, зокрема, роздягальнями.

Так, вихованці «Снігової королеви», юні луцькі хокеїсти, вперше вийшли на чемпіонат України. А хокей нині в Луцьку розвивається без підтримки держави, адже спеціалізована державна програма розвитку хокею призупинена.

Власне, вже є інвестор, який готовий вкладати кошти в розвиток хокею і зимових видів спорту в Луцьку. На теренах Західної України діє всього два льодові майданчики – у Луцьку та Новоярівську. Якщо проект вдасться реалізувати, то на Волині з’явиться Комплекс льодових видів спорту: хокей з шайбою, фігурне катання, шорт-трек.

ЧИТАТИ ЩЕ: В ХОКЕЙ ГРАЮТЬ СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: НАЙКРАЩІ ХОКЕЇСТИ УКРАЇНИ В ЛУЦЬКУ

Державний акт на цю земельну ділянку має Центр науково-технічної творчості учнівської молоді, оскільки каток розташований на території кордодрому для випробування автомоделей. Зі слів фахівців Держземагентства, спершу підприємцеві потрібно викупити майно, а потім можна буде оформити право власності на землю. Тож, земельну ділянку поділять між Центром та підприємцем.

Депутати одноголосно підтримали звернення підприємця. Однак керівник Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Ігор Стельмащук висловив побоювання, що як тільки земля стане приватною, співпраця з його установою завершиться. Мовляв, підприємець зароблятиме кошти, а їх, вихованців, не пускатимуть туди на пільгових умовах, як це було поки землю орендують.

Відтак, сесія облради розгляне прохання підприємця про дозвіл на приватизацію земельної ділянки після експертної оцінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus