USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інтерв'ю з лучанкою - маленькою міс світу-2015

30 Травня 2015 09:31
Мешканка Луцька Анюта Климовец з тріумфом повернулася з міжнародного конкурсу «Міні-міс світу - 2015», що проходив у місті Бодрум (Туреччина). Одинадцятирічна українка отримала абсолютну перемогу і титули «Маленька міс Всесвіт» («Little miss Univers») і «Краща з кращих» («Best of the best»). Юна красуня зізналася, що навіть не розраховувала привезти додому відразу дві корони, - про це пишуть Факти і коментарі.

- Конкурсанти дефілювали в національних костюмах, представляли історичних та казкових персонажів, - розповідає 11-річна Аня Климовец. - Був також вихід у вечірніх нарядах. Журі вразило моє плаття з етномотивами, його спеціально пошила луцький дизайнер Анна Дідух. Але оцінювали не тільки наряди, а й вітання, вокал, взагалі поведінку учасників на сцені. Пізніше організатори не могли повірити, що я відвідую модельну школу лише кілька місяців. Та й на престижний конкурс зі мною приїхала тільки мама, в той час як інших дівчаток супроводжували цілі команди підтримки.

Додому маленька красуня привезла безліч подарунків. Наприклад, дівчинка з Африки піднесла їй плетену ляльку ручної роботи, а конкурсантка з Азії - дерев'яні тарілки в національному стилі. Українка, своєю чергою, подарувала всім учасницям медове печиво, прикрашене гербом України, візерунками, що нагадують вишивку, і голубами.

Дивно, але переможниця міжнародного конкурсу краси зізналася, що ... не вважає себе красунею. А свій успіх пояснює тим, що вона любить спілкуватися з людьми. На сцені ж взагалі відчуває себе як риба у воді. З раннього дитинства Аня відвідує масу гуртків: співу, танців, ходить в музичну школу. Мама дівчинки повідомила, що невипадково так навантажила доньку.

- У дитсадку дворічна Ганнуся була дуже сором'язливою і всього боялася: Діда Мороза, шарудить новорічної сукні, великого скупчення людей, - розповідає 43-річна мама дівчинки Оксана Климовець . - Ми не могли зрозуміти, в чому причина такої поведінки, і педагоги порекомендували записати її в якісь гуртки. Спочатку ми відвели Аню в танцювальну групу, а трохи пізніше на вокал. Як тільки донька виходила на сцену, змінювалася на очах - заспокоювалася, посміхалася.

Їй сподобалося позувати фотографу. Одного разу фото Анюти розмістили в місцевій газеті, і для дочки це стало стимулом. Вона захотіла потрапити і на сторінку модного журналу. В Інтернеті знайшла інформацію про конкурс, де фото переможця повинні були розмістити на обкладинці журналу. Сама туди написала і вислала кілька знімків. Конкурс вона не виграла, зате її запросили взяти участь в іншому огляді.

Це сталося рік тому. З тих пір Анюта перемогла в 13 (!) Модельних конкурсах. Спочатку ми ризикнули взяти участь у «Міні-модель України» в Харкові, де Аня виборола титул першої віце-міс. Вирішили рухатися далі. Поїхали на конкурс до Чехії. Там дочка отримала корону «Міні-міс Євросоюзу», а також почесне визнання від Празького будинку моди. Після цього її вибрали «маленькою красунею Луцька». У Києві Анюті присудили титул «Міні-міс Україна Планета - 2014».

На цьому конкурсі дівчинка отримала право представляти Україну на міжнародному фестивалі «Маленькі міс і містер Планета» («Little Miss and Mister Planet») в Болгарії. Тут вона завоювала офіційний титул «Перша принцеса планети - 2014». У тому ж році Аня заслужила нагороду на всеукраїнському конкурсі моделей і дизайнерів «TOP POINT 2014».

- Зараз на міжнародному конкурсі у Туреччині дочка завоювала відразу два титули - «Маленька міс Всесвіт» і «Краща з кращих», - каже Оксана. - Тобто додому ми привезли дві корони. Потрібно сказати, якщо перший титул дочки присудили члени журі, то другий - батьки конкурсантів. На листочках вони вказували учасника, який найбільше їм сподобався. Ми побоювалися дуже сильних конкуренток з Непалу та країн Африки. І, як виявилося, даремно, бо абсолютну перемогу журі присудило Ані.

- Відомо, що конкурсантки іноді будують підступи суперницям. У вас не було з цим проблем?

- У Туреччині учасниці були дуже доброзичливо налаштовані, - відповідає Оксана. - Ми їздили на різноманітні конкурси і можемо порівнювати. Організатори продумали все до найдрібніших деталей, тому було дуже комфортно і дітям, і дорослим. Крім обов'язкових програм, для учасниць передбачили розважальну частину - нам показали місто Бодрум, розповіли про турецьких традиціях. Єдине, що неприємно здивувало: на конкурсі була учасниця з Криму, як представниця ... окремої країни.

У «Міні-міс світу» брали участь діти з багатьох країн. Звичайно, конкурентки були серйозні, до цього перемогли не в одному конкурсі. Перше враження про учасницю члени журі могли скласти завдяки так званій «візитці». «Візитку» ми приготували на трьох мовах - українською, турецькою та англійською. Хоча конкурс був розрахований на кілька днів і складався з п'яти виходів (юні конкурсантки з'являлися на подіумі в національних костюмах, вечірніх нарядах і навіть в одязі спортивного стилю), нам вдалося відразу здивувати суддів. На конкурсі талантів Аня відмінно заспівала пісню «Українка-волинянка», на яку ми зняли кліп. Крім того, в Туреччину ми привезли величезний коровай на українському рушнику, після виступу його піднесли меру Бодрума. А медові пряники, прикрашені символікою України, роздали всім учасникам.

Звичайно, ми з Анею дуже хвилювалися всі дні конкурсу. Тому коли, нарешті, їй вручили головну нагороду, вона так зраділа, що обняла організатора і розплакалася. Я завжди вчу доньку, що перемога - не найголовніше. Потрібно спокійно на все реагувати, в разі поразки ніколи не показувати на сцені свої сльози. Але сліз радості донька все ж не втримала.

Жінка зізналася, що всі витрати на таких конкурсах лягають на плечі батьків. Потрібно самому піклуватися про вбрання, витрати на дорогу, проживання та харчування.

- Крім двох корон переможниці, передбачався ще якийсь матеріальний приз?

- Самі корони, мабуть, не дешеві, - каже Оксана Климовец. - Вони інкрустовані напівкоштовним камінням. Ще було багато сувенірів від організаторів та учасників конкурсу, якими ми обмінювалися під час фуршету.

Участь у конкурсах вимагає багато сил. Іноді мама просить дочку зменшити темп, щоб трохи перепочити, але невтомна Анюта і чути цього не хоче.

У майбутньому Аня мріє стати артисткою. «Сцена - це моє життя», - каже дівчинка

- Часто просить: ну давай хоча б ще на один конкурс з'їздимо, - посміхається Оксана. - Як правило, після кожного такого заходу у дочки залишається безліч вражень та друзів. Одного разу вона познайомилася з учасницями з Білорусії, яких опікали представники благодійного фонду. Анечка, дізнавшись про те, що дівчатка - сироти, дуже засмутилася. Витираючи сльози, запитала: «А хіба діти можуть жити без тата й мами?» Довелося відповідати на цей важкий для дитячого сприйняття питання.

Донька ходить в спецшколу з посиленим вивченням англійської мови. Вдома ми розмовляємо українською мовою, а от російську вона погано знала. Завдяки участі в конкурсах і спілкуванню з учасниками Аня вивчила російську, підтягла англійську.

Варто сказати, що участь у конкурсах краси зовсім не заважає їй відвідувати звичайні уроки. Донька - відмінниця в школі. Нещодавно від мерії вона отримала грамоту «Краща учениця 2015 року». До слова, я відразу попередила Анюту: якщо не будеш встигати в школі, то всі конкурси доведеться відкласти. І вона старається.

- Як проходить день «Міні-міс світу»?

- Підйом о восьмій ранку, потім сніданок і уроки вокалу або сольфеджіо. У школі донька навчається у другу зміну. Після уроків поспішає на танці, а ввечері сідає робити домашні завдання. Вона активна учасниця багатьох міських творчих програм, до яких теж потрібно готуватися. Приміром, через кілька днів Аня братиме участь у концерті в Луцькому національному технічному університеті, заспіває там дві пісні. Зате неділю вона повністю присвячує друзям і катання на роликах. Ще встигає приділити час своєму хобі - в'язання браслетів.

Анюта -ласунка і може їсти цукерки кілограмами. Поки ніяких дієт вона не дотримується. У повсякденному житті нічим не відрізняється від інших дітей, любить ходити в шортах, футболках, джинсах.

- Хто автор нарядів, в яких Аня виступає?

- У нас в Луцьку є весільний салон, де створюють розкішні сукні для наречених, - пояснює Оксана Климовець. - Правда, вони не шиють для дітей, але для Анюти зробили виняток. Майстрині самі придумують моделі, причому роблять все дуже швидко і точно за розміром - іноді наряд забираємо в день від'їзду, навіть не приміряючи. Всякий раз я дзвоню і прошу: «Дівчата, мені потрібно дуже гарне плаття, щоб усіх вразити». Виходять просто шедеври! При цьому гроші я плачу тільки за тканину, за роботу з мене не беруть.

«Міні-міс світу» зізналася, що мріє стати артисткою.
- Сцена - це моє життя, - пояснює Аня Климовец.

Фото - з сімейного альбому:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Бог Показати IP 30 Травня 2015 09:55
шоу уродцiв цiй дитині вже всі заздрять однолітки самооцінка зашкалить і що далі кому вона потрібна буде подивіться статиску хто з них виростає і де ці моделі працюють що батькам слави захотілось свої мрії впроваджують реально дивіться на речі в україні при кожній невдачі будуть згадувати ну ти ж модель і відро слово-помий в лице дитина справиться
мала Показати IP 30 Травня 2015 09:57
https://www.youtube.com/watch?v=Cx9bjZTtBoQ Якщо це найкраща учениця школи №1 , а ще краща учениця Луцька 2015 - до чого ми котимось???????????????????????
баба оля до мала Показати IP 30 Травня 2015 10:51
вимова - як у нас у 1-ому класі))))))))))))))) Хоч ми й не спецшкола))))))))))) Позор вчителям!!!!!!!!!!!!
Школа №1!!! до мала Показати IP 31 Травня 2015 00:04
В нас цю Анюту недолюблюють вчителі за те що вона страшно хвастається тими поїздками і нагородами, розповідає, що в неї є і скільки вона має айфонів....при тому що у вчительки зарплата мала, розїзжає по закордонах, по дуже дорогих конкурсах, коли в УКРАЇНІ така криза!!!! Діти її не люблять також за те хваставство, цукерками тільки ото пару діток підкупить і тягає по школі за собою, з нею ніхто не хоче дружити!!!....Часто в школі появляється в макіяжі.....ну куди котиться світ....???......
Dima до Школа №1!!! Показати IP 17 Серпня 2015 19:12
Оце правда
А Показати IP 30 Травня 2015 10:41
А вона ще й трохи косоока...
Б))) до А Показати IP 31 Травня 2015 00:08
То не косоокість, то просто криво посаджені очі))))...а гляньте на рот коли вона дає інтерв"ю ........п""""ц.......ну красуня))))):)
Інна Показати IP 30 Травня 2015 10:52
Є дійсно гарні діти, а вона розцацькана косметикою і одягом, а в зовнішності нічого особливого.
Керол Показати IP 30 Травня 2015 11:01
Не варто обговорювати дитину, вона така ж як і всі. варто батькам подумати, що вони з нею роблять.
юлія Показати IP 30 Травня 2015 13:52
Не так просто виграти такий конкурс. Мала талановита.
САША до юлія Показати IP 31 Травня 2015 00:10
в чому талант???????? співає просто жах......однотипні монотонні пісні......в чому талант???? кривляючись в різних платтях нафарбованій як 25 річна ходити по сцені і позувати?????
Лучанка до САША Показати IP 31 Травня 2015 00:13
Ну не каждый ребенок вот так мог бы нагло выйти и покрутиться на сцене перед купой незнакомых людей........ И это наверное уже талант!!!!
аяяй Показати IP 30 Травня 2015 13:56
головне щоб дівчинка ,коли подорослішає ,не зациклювалась на минултх перемогах і не впала в депресію,коли всі ці конкурси не буде вигравати. а зараз молодець!!!!! вітаємо
лучанка Показати IP 30 Травня 2015 19:14
цікаво, за яке фінансове сприяння ВН надрукувало таку не маленьку статтю...
Катерина до лучанка Показати IP 31 Травня 2015 11:28
За яке сприяння?????.....за гроші ОКСАНИ КЛИМОВЕЦЬ!!!!!!!!....
ЛУЧАНИН Показати IP 31 Травня 2015 11:34
Шановні Волинські новини.....ви що не бачите як ви дістали отакими статтями про цю дівчиську людей!!!!.....зіпсоване , вредне і хамовите ....ВАм не надоїло принижуватися і за гроші писати про неї ????????....ви б краще зробили би таємне опитування хоча б в школі про неї і тоді б все зрозуміли самі!!! Будьте Гідними і Чесними працівниками журналістини, поважайте себе і нас ЛУЧАН!!!
Даша Рівне Показати IP 9 Червня 2015 20:16
Анюта--це гордість України!!! Вона НАДЗВИЧАЙНА--талановита, товариська, добра, щедра, комунікабельна, дуже гарна і щира ! Поки інші діти сидять за комп*ютерами і вишукують в когось недоліки, Анюта в цей час займається самовдосконаленням. Ця дівчинка--сонечко, від спілкування з нею заряджаєшся позитивною енергетикою і теплом. Анютка--це яскравий приклад для багатьох дівчаток! Респект батькам такої талановитої дитини!!! Дорогі лучани, гордіться вашою землячкою.
Даша Луцьк Показати IP 4 Липня 2016 20:36
Анютка молодчинка а ви говорите про неї всякі гадості і вам не стидно. Дівчинка старається а ви її так недолюблюєте! ЇЇ мама та тато стараються!!! Покажіть чи ви так зробите. Вона танцює і співає гарно , спочатку на себе подивіться а потім пишіть!!! Може в неї в школі немає друзів , але поза школою в неї більше тисячі друзів. Анюта Справді як сонечко.І ми всі її любимо!!!!
Даша Луцьк Показати IP 4 Липня 2016 20:37
І вона по зовнішністю Красунечка!Сама найкрасивіша дитина Волині!!!
Віка Луцьк Показати IP 5 Лютого 2017 01:48
Анюта не хвастлива і з нею всі товаришують це моя подруга вона приємна і щира а те що ви говорите що на ній багато косметики подивіться на сучасних дівчат які фарбуються ще в сто раз більше а вона фарбується на конкурси це поважна причина тим більше самі спробуйте дійти до такого рівня як вона як вам не стидно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus