USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьк середньовічний: яскраві моменти фестивалю «Князівський бенкет». Фоторепортаж

26 Серпня 2019 10:54
25 серпня Луцьк наче повернувся у далеке минуле: тут проходив фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет». На вулицях можна було зустріти не лише лицарів, принцес і блазнів, але й самого короля Вітовта та європейських володарів. Поважні гості зібралися недарма, адже саме так наше місто пригадує історичну подію, якій нині аж 590 років – з’їзд європейських монархів у 1429 році.

Зустріч лучан із Вітовтом відбулась на Театральному майдані. Сюди великий князь, разом із дружиною Юліаною та придворними прибув верхи. Отримавши від старости печатку та ключі від міської брами, гості рушили святковою ходою до Замкової площі.
Тут дорогу перед князем встелили квітами і запросили на сцену. Перед глядачами розгорнулося театралізоване дійство, яке відтворювало ритуал коронації. Європейські монархи, князі, представники лицарських орденів зверталися із вітальними словами до короля. Прибув засвідчити йому шану і посланець від сучасного магістрату – так оголосив першого заступника міського голови Григорія Недопада кликун. До речі, саме завдяки підтримці Луцької міської ради, фестиваль набув такого розмаху та порадував організацією.
Вітовт Великий закликав усіх гостей приєднуватися до князівського бенкету, який, без перебільшення, вдався на славу. На Замковій площі розгорнувся справжній ярмарок: із продажем та дегустацією смаколиків, наметами ремісників, виступами музикантів, майстер-класами, конкурсами та фотозонами. У середині замку глядачі переглянули історичну драму «Жінки Вітовта», вчилися середньовічних танців та грі на давніх інструментах, стріляли з луку та забавлялися з блазнями.
Справжньою окрасою фестивалю стали лицарські бої, що відбувалися у форматі «один на один» та «три на три». Глядачі підтримували славних воїнів із Волині, які виявили бійцівський дух і здобули перемогу над львівськими супротивниками.
Усім запам’ятався і виступ театру «Каретний двір», учасники якого продемонстрували вміння не лише віртуозно їздити на конях, але й вправлятися із різною зброєю.

Інформаційне агентство Волинські Новини запрошує переглянути світлини яскравих моментів фестивалю.

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 26 Серпня 2019 14:34
МОЛОДЦІ!!! Які відтворюють Історію!!! Яку повинний знати кожний лучанин.Видовищне дійство.Продовжуйте в такому дусі.Дай вам Бог здоров"я і наснаги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus