USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перший автомобіль-літак запускають у серійне виробництво

22 Квітня 2017 12:29
Словацька компанія AeroMobil представила транспорт, який поєднує властивості авто та літака - його запускають у серійне виробництво, пише «5 канал».

У Монако представили перший літаючий автомобіль, який запускають у серійне виробництво. Попри високу ціну, розробники сподіваються, що невдовзі аеромобіль можна буде побачити на дорогах поряд із традиційними машинами, передає "5 канал".

Відтепер те, що раніше здавалося фантастикою чи далеким майбутнім, стало реальністю. Словацька компанія AeroMobil представила транспорт, який поєднує властивості авто та літака. У ньому використали найсучасніші технології та комп’ютерне забезпечення. Над розробкою працювали 25 років і нині вона стала доступна для покупців.
"Ви можете використовувати його як звичайний автомобіль, залишити його в гаражі, керувати ним на вулицях. Потрібне лише водійське посвідчення, а для того, щоб полетіти - потрібно мати права пілота.

Комп’ютер допоможе знайти найближче летовище, з якого можна піднятися в небо", - пояснює генеральний директор AeroMobil Джураджа Вакулик.

Аеромобіль може взяти на борт лише двох пасажирів. Щоб перетворити авто в літак, знадобиться лише 3 хвилини.

Суходолом такий транспорт може проїхати до 700 кілометрів, а повітрям здолати приблизно стільки ж. Максимальна швидкість дорогою - 160 кілометрів на годину. Конструктори переконують, що приділяли більше уваги безпеці, аніж швидкісним якостям.
Авто-літак оснащений численними подушками безпеки та парашутом на випадок падіння. Під час випробування, одного разу аеромобіль впав з висоти 300 метрів, утім пілот не постраждав.

"Головне завдання - гарантувати безпеку. Пасажири повинні відчувати себе захищено як в автомобілі, так і в літаку. Ми використали найрізноманітніші матеріли, з яких зазвичай складаються суперкари. Є подушки безпеки, є балістичний парашут", - каже керівник конструкторського бюро AeroMobiL Саймон Румс.

Мінімальна ціна такого диво-авта складає мільйон 200 тисяч євро. Проект реалізують за підтримки уряду Словаччини. Нині аеромобіль планують запустити у серійне виробництво. Компанія почала приймати замовлення. Перші авто хочуть передати власникам в 2020 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus