USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поради для жителів Волині на період карантину*

7 Квітня 2020 13:37
Світ у 2020-му зіткнувся з пандемією, якої не було вже понад 100 років. За прогнозами медиків, коронавірус відступить не скоро, а тому слід убезпечити себе та рідних від інфекції.

Найуразливішими до вірусу на Волині, як і загалом в Україні, є люди, старші 65 років. У цій категорії населення смертність від коронавірусної хвороби найвища. Наступними до списку ризику потрапляють люди із захворюваннями дихальної системи (легенів зокрема), а також ті, у кого знижений імунітет, є шкідливі звички.

Для людей із високими ризиками зараження коронавірусними інфекціями радимо мінімізувати візити до магазинів (можно замінити інтернет-магазинами) та інші можливі контакти із потенційно хворими людьми.

Частина недужих на коронавірус хворіють як на звичайний грип середньої або легкої форми, тому в більшості випадків ушпиталення не потрібне.

ЩО Ж ТАКЕ КОРОНАВІРУС І ЯК ІЗ НИМ БОРОТИСЯ?

Коронавірус іще не вивчений остаточно, тому світу відомо про нього дуже мало. Перші ознаки захворювання можуть бути такими:

- температура тіла піднімається вище 38 градусів;

- з’являється сухий кашель;

- сухість у носі;

- ускладнене дихання.

Важливо пам’ятати, що такі особливості можуть виявлятися і за звичайної застуди, а також інших захворювань невірусного походження.

Підвищена температура свідчить про те, що імунна система організму бореться з вірусом, виробляючи антитіла для захисту. Чим більший жар, тим швидше відбувається вироблення молекул імуноглобулінів. Тому краще не збивати гарячку лікарськими препаратами, а прийняти контрастний душ, часто пити солодку воду.

У випадку, якщо хворому стало дуже зле при підвищенні температури тіла (з’явилося марення, підвищена сонливість, запаморочення, блювота й інше), краще звернутися до лікаря по допомогу.

ВООЗ рекомендує утриматися від уживання таких препаратів, як ібупрофен та нурофен, при виникненні ознак коронавірусної хвороби. Краще випити но-шпу, парацетамол, папаверін.

Критичним стан людини вважається, якщо почастішало та стало важким дихання. Це свідчить про ускладнення в роботі легенів. Коли частота вдихів за хвилину перевищує 30 разів – необхідне термінове ушпиталення.
ОБОВ’ЯЗКОВІ ЗАСОБИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Щодня, виходячи на вулицю, потрібно піклуватися про індивідуальну гігієну, дотримуватися загальних встановлених правил:

- Перебуваючи в людному місці, краще тримати дистанцію 1-1,5 метра. Це саме та відстань, на яку може поширюватися вірус при диханні людини.

- Користуватися захисними масками, окулярами, рукавичками. Вірус здатний перебувати життєздатним на шкірі людини до 24 годин, тому важливо часто змінювати рукавички або обробляти долоні засобами захисту.

- Дезінфікувати руки, відкриті ділянки шкіри після перебування у громадських місцях. Для цього згодяться антибактеріальні та спиртовмісні гелі, серветки, рідини. Придбати дезінфікуючі засоби можна на сайті Kasta.ua.

- Менше торкайтися обличчя, рота, носа, вух. Це найуразливіші частини тіла для зараження.

- Припинити спілкуватися з людьми, які нещодавно повернулися з-за кордону, протягом наступних 2-3 тижнів.

- Намагайтися не харчуватися і не пити в людних місцях, також не палити.

Незважаючи на те, що перераховані заходи не гарантують навіть 90% захисту від захворювання, дотримуватись їх вкрай необхідно. Звичайно, важливим фактором у цій ситуації буде покращення імунітету.

ЗМІЦНЕННЯ ІМУНІТЕТУ

З настанням весни в Україні з’явилася можливість більше споживати свіжих овочів, ранніх фруктів та ягід, зелені. Слід уранці та ввечері додати до свого раціону цитрусові, оскільки в них міститься корисний для боротьби з вірусами вітамін С. Треба правильно харчуватися, пити багато негазованої очищеної води.

Незважаючи на те, що карантином на Волині та всій території України передбачене тривале перебування вдома, потрібно гуляти на вулиці. Для цього варто обирати безлюдні місця. Найкращий час для прогулянок – рано-вранці і пізно ввечері.

Необхідно по 10-15 хвилин щодня провітрювати приміщення. Свіже повітря необхідне організму людини, а вірус у свіжому та чистому просторі не живе.

Після повернення додому рекомендується протирати не лише руки, але й покупки спиртовим розчином або горілкою. Речі, в яких ви перебували у громадському місці, необхідно відразу зняти і випрати за високої температури.

БЕЗПЕКА – ПОНАД УСЕ!

Коронавірус розповсюджується лише носіями – тобто людьми між собою. А тому найвища вірогідність заразитися виникає саме при перебуванні у великому скупченні людей. Це вагомий привід відмовитися від походів у магазини і почати замовляти їжу й товари першої необхідності через інтернет-магазин.

Закупи в інтернет-магазині Kasta.ua будуть вигідними та безпечними для кожного покупця! Тут можна придбати одяг, побутову хімію, засоби гігієни, будь-які товари дітям. Оплата допустима банківськими картками, в кредит, частинами, з послугою KastaID та іншими способами. Транспортує продукцію компанія «Нова пошта» протягом 1-3 днів на всій території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 7 Квітня 2020 16:40
А наші владці забороняють відвідувати ліси, парки і сквери
ти шо до Народна прокуратура Показати IP 7 Квітня 2020 18:27
Ліси можна, то лісопарки не можна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus