USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

4 населених пункти Луганської області звільнили від терористів

14 Липня 2014 12:54
Завдяки проведенню активних бойових дій сили АТО звільнили від бойовиків населені пункти Металіст, Олександрівськ, Біле, Розкішне, розблокували аеродром "Луганськ".Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

За станом на 07:00 14 липня обстановка у районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, - йдеться у повідомленні.

Найбільш загострена ситуація у містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Антрацит. У даних населених пунктах бойовики готують захоплені державні адміністративні будівлі для використання в якості опорних пунктів, у містах заблоковані центральні державні телевізійні та радіоканали, натомість транслюються російські телеканали, які не дають об’єктивної оцінки діям військовослужбовців АТО при звільненні міст Донецької області від терористів.

Бойовики продовжують залякувати місцеве населення, зафіксовано випадки мародерства та захоплення власного і комерційного автотранспорту, що створює напруженість серед місцевих жителів.

Завдяки проведенню активних бойових дій військовослужбовцями ЗС України, інших силових структур, задіяних в АТО, від бойовиків звільнено населені пункти Металіст, Олександрівськ, Біле, Розкішне та розблоковано аеродром «Луганськ».

У зв’язку з успішними наступальними діями сил АТО в районі Донецька, частина бойовиків намагається залишити місто, при цьому вони переодягаються у цивільний одяг та відбирають автомобілі громадян.

Протягом доби незаконними збройними формуваннями скоєно п’ять обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України. Об 00.23-00.30 здійснено обстріл зі стрілецької зброї блокпосту в районі населеного пункту Стара Краснянка. У відповідь військовослужбовці ЗС України відкрили вогонь.

Близько 03.00 терористи обстріляли з установки «Град» аеропорт Луганськ з боку населеного пункту Гостра Могила.

Також близько 23.00 бойовики здійснили невдалу спробу прориву через блокпост в районі Зеленопілля. В ході бою силами АТО знищено два автомобілі, які перевозили бойовиків. Втрат серед особового складу Збройних Сил України немає.

Інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, про те, що сили АТО увійшли в Луганськ, у Міноборони не прокоментували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 14 Липня 2014 16:10
Правильно было бы писать:"Каратели заняли 4 населенных пункта Луганской области"
Славянск Показати IP 14 Липня 2014 16:56
За Славянск! 11.07.2014 - 16:28 24-я моторизированная бригада из Яворова принимает участие в попытке блокады границы Луганской Народной Республики с Россией в районе Ровеньки - Зеленополье. Основу бригады составляют выходцы из Западной Украины, причем, часть офицерского состава имеет еще советское военное образование, в свое время во время переприсягнув Украине. Вчера по полевому лагерю карателей был нанесен удар "Градами". Количество уничтоженных и раненых предателей велико. Представляем фотофакты разгрома:
Анонім до Славянск Показати IP 15 Липня 2014 00:00
Молодцы!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus