USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

88% товарів для школярів – шкідливі

28 Серпня 2010 16:09
До Дня знань державне підприємство «Укрметртестстандарт» провело перевірку якості шкільної продукції.

У столичних магазинах закупили 40 одиниць товарів. Тільки 12% з них відповідають стандартам.

Клітинки в зошитах розмиті, через що діти напружують зір. Одяг часто пофарбований нестійкими шкідливими барвниками. На шкільній формі виробники пишуть, що це вовна чи бавовна, тоді як там тільки синтетика, – пишуть 28 серпня «Українські новини».

Лаборанти не висловили жодних претензій тільки закупленому пластиліну, фломастерам, крейді й акварельним фарбам. Наплічники також отримали задовільну оцінку. Фахівці обмежилися єдиною рекомендацією для виробників: підсвічувати портфелі.

Висновки лаборантів мають рекомендаційний характер. Вони радять покупцям вимагати в продавців документи про якість товару. Вилучити ж із продажу браковану продукцію ніхто не має права.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus