USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Аферисти за 1500 гривень пропонують випити з Януковичем

7 Квітня 2010 10:35
У зв’язку зі зміною влади в Україні набирає обертів стара афера – невідомі обдзвонюють бізнесменів і настійливо пропонують їм купувати квитки на зустріч з новою владою.
За можливість випити чарку коньяку з VIP-чиновниками вимагають 1,5 тисячі гривень.
Про це пише proUA .
«Минулого тижня мені подзвонила людина, скоромовкою сказала, що він якийсь Криворучко з приймальні Поляченка (колишній міністр охорони здоров’я - ред.), - розповіла директор приватної стоматклініки в Києві Світлана К. - Я ще подумала, що Поляченко - давно не міністр. Але проте... Він почав на мене тиснути - мовляв, я повинна купити квиток за півтори тисячі гривень на неформальну зустріч з представниками нової влади. Вони нібито вибрали 2 тис. директорів підприємств, я - в їх числі, на мене столик зарезервовано. Казали: ви ж розумієте, вам з ними п’ять років жити, вирішувати питання, а там, за чаркою коньяку, домовитеся».
У Мінохорони здоров’я кажуть, що з подібними історіями стикалися. «Цій афері вже півтора року. Минулого року до дня медика аферисти дзвонили до різних установ і нібито від імені міністерства поширювали квитки на зустріч з міністром за 1500 гривень», - розповіла начальник прес-служби Мінохорони здоров’я Людмила Гордон.
Аферисти пропонують свої «послуги» навіть депутатам.
«Минулого тижня мені подзвонила якась людина прямо на мобільний, сказала, що його прізвище Мудрий, мовляв, він один із керівників Жовтневого палацу. Нібито в них у квітні пройде урочистий концерт, де будуть Путін і Янукович. Для Партії регіонів викуплено ряд, а на мене забронювали три квитки, і я винна їм 11 тисяч гривень, - розповіла народний депутат від ПР Олена Бондаренко. - Я відповіла тому, що дзвонив, що він, мабуть, помилився, ніяких квитків я не замовляла, а з такими аферами стикалася неодноразово».
Втім, пише видання, деякі бізнесмени таки попадаються на вудку шахраїв. У лютому 2009 року столична міліція затримала 41-річного жителя Запоріжжя, який обдзвонював підприємців і просив дати грошей до благодійного фонду нардепа від Блоку Литвина Олега Зарубінського. Чоловік обібрав більше десяти людей. У всіх просив 1-3 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus