USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Балога говорить про нову коаліцію або дострокові вибори

1 Вересня 2008 12:12


Голова Секретаріату Президента Віктор Балога не виключає створення нової коаліції, учасниками якої мають бути дві з трьох найчисельніших фракцій: Партії регіонів, БЮТ і НУНС, або проведення дострокових виборів. Про це 1 вересня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією Української правди, про можливість нових виборів Балога заявив сьогодні. На переконання Балоги, існує три шляхи виходу із ситуації, що склалася на сьогодні у парламенті.
За його словами, більшість має повернутися до виконання коаліційної угоди згідно з передбаченою в цьому документі послідовністю кроків і рішень.
На думку Балоги, лише неухильне дотримання взятих перед виборами зобов'язань на засадах рівноправного партнерства між учасниками коаліції дає надію на відновлення її стартових кондицій.
Водночас, він зазначив, що у разі, якщо такі можливості будуть зруйновані, тоді постає питання про можливість формування нової більшості, де неодмінними учасниками мають бути дві з трьох найчисельніших фракцій - Партії регіонів, БЮТ і НУНС.
«Неодноразові спільні дії бютівців і регіоналів дають підстави для припущення, що союз БЮТ і ПР - зовсім не утопічний. Нехай нова коаліція буде й у такій конфігурації - головне, щоб у владу повернулися, нарешті, спокій і злагоджена робота уряду та парламенту», - наголосив він.
«Якщо ж більшість у Верховній Раді не утвориться, то це означатиме парламентську кризу, єдино можливим виходом із якої є дострокові вибори», - зазначив Балога.
На його думку, коаліція з обмеженою працездатністю підриває можливості для втілення пріоритетних державних програм, а отже, створює ризики у сфері національних інтересів. Крім того, це формує сприятливе середовище для виникнення різного роду деформацій як у політичній системі, так і в суспільному житті.
«Подальша консервація такого стану справ - неприпустима. Потрібні негайні рішення, які змінять ситуацію неправди, бездіяльності та корупції. Ці рішення потрібні, у першу чергу, суспільству і країні, які не можуть жити з напівспроможною владою», - зазначив він.
Балога припустив, що очікуваний розгляд у сесійній залі актуальних і складних питань - від становища на Кавказі та його впливу на Україну до Держбюджету наступного року - посилить загальний конфліктний потенціал цього складу Ради. На його думку, нестійку єдність більшості можуть підточити і принципові протиріччя між її учасниками щодо низки резонансних проблем, зокрема, ролі Росії у подіях в Грузії.
«Оскільки лідер БЮТ Юлія Тимошенко своєю аморфною, законспірованою позицією щодо грузинського конфлікту фактично грає на руку Росії, такий крен у бік Москви зовсім не влаштовує патріотично налаштованих депутатів із блоку НУНС. Це може утворити нову тріщину на корпусі коаліції», - вважає Балога.
Він знову обвинуватив БЮТ у невиконанні коаліційної угоди та пояснив це тим, що її положення йдуть урозріз із амбіціями та планами БЮТ і її лідера. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus