USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Балога «очистить» МНС від зайвих чиновників

8 Грудня 2010 10:21
Свою діяльність на посаді міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога почав з масштабних кадрових чисток.
Згідно з планами Балоги, чиновницький апарат у всіх структурах МНС буде скорочений на 35-70%, інформує «Дело», посилаючись на джерела в центральному апараті відомства.
Скорочення в першу чергу торкнуться керівного складу системи МНС.
«Наприклад, ми з 27 генералів в областях залишимо тільки 10, а заступників у кожного буде не по 6-8, як раніше, а за три», – так змалював перспективу скорочень джерело.
Не вдасться пересидіти і загону забезпечення – структурі, що займається госпчастиною в МНС. У цих підрозділах з 600 чиновників залишиться 420.
Ще півтисячі чиновників будуть звільнені на місцях. Замість них планується набрати рятувальників.
Однак при наборі 500 таких фахівців Балога зіткнеться з проблемою непривабливих зарплат, адже вони зараз у МНСників одні з найнижчих.
Зараз, за даними «Дела», на 760 українців припадає всього один рятувальник.
«При реформуванні апарату МНС потрібно зменшити кількість перевіряючих і збільшити число рятувальників», – схвалює плани нового міністра голова парламентського підкомітету з питань техногенної та радіаційної безпеки і надзвичайних ситуацій Володимир Скубенко.
З ним у відомстві згодні. За словами радника міністра Леоніда Пашкевича, його шеф планує скоротити кількість інспекторів, що відповідають за перевірки суб'єктів підприємницької діяльності.
«Перевірка підприємств буде автоматизуватися. І в особистому присутності перевіряючого не буде необхідності», – пояснив Пашкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus