USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Біометричні паспорти можуть запровадити вже з 2011-го

18 Листопада 2010 14:29
У Міністерстві внутрішніх справ України розраховують, що реалізація проекту із запровадження електронного паспорта з біометричними даними для виїзду українців за кордон почнеться в другій половині 2011 року.
За словами директора Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Євгена Мамонова, на засіданні Кабінету Міністрів 17 листопада запропоновано компетентним органам розробити перелік біометричних даних, які будуть містититися на чіпі електронних закордонних документів, пише «Дзеркало тижня».
«Ми вважаємо, що доцільно включити до цього переліку відбитки пальців як мінімум. Це дозволить ідентифікувати людину», – сказав директор департаменту.
На першому етапі законодавчого введення електронних документів, за його словами, фінансування не буде потрібно. На другому етапі – технічного виконання плану – фінансування необхідне.
Мамонов розповів, що за зовнішнім виглядом новий документ для закордонних поїздок буде схожий на нині існуючий закордонний паспорт. Чіп з біометричними даними людини буде знаходитися на внутрішній стороні обкладинки документа і може поповнюватися новими даними.
Заміни діючих зараз закордонних паспортів на електронні документи, за словами директора департаменту, не буде. Діючими паспортами можна буде користуватися до закінчення терміну їх дії.
Зараз, за словами Мамонова, існує план першочергових заходів, а після прийняття відповідної постанови Кабінету міністрів МВС спільно з іншими відомствами приступить до реалізації цього плану.
«Не думаю, що це відбудеться в найближчі півроку. У другій половині 2011 року – це більш реалістично», – спрогнозував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus