USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Благодійні фонди» хочуть заборонити

8 Листопада 2010 16:39
Державним органам усіх рівнів заборонять створювати так звані «благодійні фонди», гроші в які перераховуються за надання установою певних послуг.
Про це повідомили у прес-службі Держкомпідприємництва з посиланням на голову установи Михайла Бродського, пише «ІМК».
«У держструктур усіх рівнів, зокрема в силовиків, у місцевої влади, треба забрати право створювати так звані «благодійні фонди». Це, по суті, узаконена корупція. Чиновник не може спонукати людину перераховувати гроші на благодійні рахунки за будь-яку послугу», – підкреслив Бродський.
За словами керівника комітету, у законопроекті, над яким працюють фахівці Держкомпідприємництва, буде посилена відповідальність чиновників за прохання чи примус перераховувати гроші в такі благодійні фонди.
Відповідні зміни вноситимуть у низку законів, зокрема в закон «Про боротьбу з корупцією».
Крім того, норма, яка передбачає відповідальність чиновників за спонукання платити в благодійні фонди, прописана і в розробленому Держкомпідприємництвом законопроекті про порядок перевірки технічного стану транспортних засобів. Зокрема, при першому порушенні посадовій особі загрожуватиме штраф у 2000 мінімумів неоподатковуваних доходів громадян, при повторному – кримінальна відповідальність – до півроку виправних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Толік Показати IP 9 Листопада 2010 11:07
А як же буде жити Боря небритий без фонду? Звідки буде "наповнювати" і "поповнювати"? Не віриться, що він перестане доїти місцевий бізнес!
вв Показати IP 9 Листопада 2010 11:59
Благодійні фонди сьогодні- це найбільший лохотрон.Їх насправді треба заборонити законом.Потрібно відкривати цільові рахунки для допомоги дит.будинкам і конкретним людям.Гляньте як сьогодні жирують ті благодійники .Гасло з миру по нитці а пану свитка це якраз про них.
Майкл Корлеоне Показати IP 9 Листопада 2010 12:38
Найперше потрібно заборонити фонд "Рідна Волинь" Клімчука
Сьцьопа Показати IP 9 Листопада 2010 14:38
Колись на сесії обласної ради з приводу "фондів" правильно сказав Віктор Чорнуха: фонди - це спосіб вкрасти, а якщо хочеш допомогти дитбудинку чи багатодітній матері, чи жебраку, то дай гроші, купи речі, продукти, фрукти і особисто вручи. Або збудуй хату, чи, принаймні, собаці будку. Це називається - "цільове призначення". А ці клімчуки зі своїми "хвондами"? Пішли вони на... пиво!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus