USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через 15 років половина українців будуть пенсіонерами

21 Січня 2011 10:10
За найближчі 15 років в Україні кількість населення зменшиться з 46 мільйонів до 42-х, до того ж кожен другий житель буде пенсіонером.
Такий висновок роблять учені Інституту демографії і соціальних досліджень, інформують Подробности.
«Тенденцією на наступні 15 років буде прогресивне старіння населення, – каже начальник відділу Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України Ірина Курило. – До якого суспільству, відповідним інституціям потрібно підготуватися, аби пом’якшити демографічні ризики».
Б’є тривогу і Держкомстат: за останні 6 років в Україні вперше почала скорочуватися народжуваність. На думку експертів, причина цього – неефективна система соціального захисту і нестабільна економічна ситуація.
Минулого року найнижча народжуваність зафіксована у Донецькій, Луганській, Полтавській, Черкаській, Харківській, Сумській і Чернігівській областях. Менше десяти новонароджених на тисячу жителів. Найвищий показник – 14 на тисячу – у Херсонській, Рівненській, Волинській і Закарпатській областях.
У владі ж вважають інакше. Прем’єр-міністр Микола Азаров дійшов висновку, що проблеми з народжуваністю – не системного характеру, і напряму не пов’язані із соціально-економічною ситуацією у країні.
«То підвищення народжуваності, то зниження, – каже Азаров. – Залежить, скільки вступає у той вік, який може народжувати дітей. Тому тут не зовсім прямо пов’язувати допомогу зі збільшенням народжуваності. Тут інші тенденції».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus