USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чиновника, якого підозрюють у підробці ЗНО, посадили під домашній арешт

30 Липня 2015 16:13
Першому заступнику директора Українського центру оцінювання якості освіти повідомили про підозру у несанкціонованій зміні інформації в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання".

Про це повідомляє Генпрокуратура, називаючи лише посаду підозрюваного.

Як повідомляє «Українська правда» , сьогодні, 30 липня, Печерський суд Києва обрав запобіжний захід першому заступнику директора Українського центру оцінювання якості освіти Володимиру Виннику – два місяці цілодобового домашнього арешту.

Згідно з даними ГПУ, цей чиновник вступив у злочинну змову з невстановленими особами Центру оцінювання якості освіти і вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Як відомо, прокуратура підозрює керівництво Українського центру оцінювання якості освіти Міністерства освіти та науки у підробці результатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Слідство встановило, що керівництво Центру втручалося у "Систему оцінювання якості освіти" та "Реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" для зміни інформації, що обробляється в ньому, на користь третіх осіб.

Так, на електронній поштовій скриньці одного з керівників відділу Центру виявлено листування із зазначенням персональних даних учасників ЗНО та кількості балів, яку їм потрібно було поставити у відомості.

Нагадаємо, на час розслідування Генпрокуратурою махінацій зі ЗНО директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука відсторонили від роботи.

28 липня Головне слідче управління МВС за погодженням із ГПУ повідомили Володимиру Виннику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого астиною 3 статті. 28, частиною 3 статті 362 КК України. Того ж дня до суду спрямували клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади. Судове засідання з цих питань перенесено на 30 липня у зв'язку з неявкою підозрюваного. У Генпрокуратурі наголошують, що проведені слідчі дії не призвели до зупинки роботи комп'ютерних програмних систем Центру.

"Відтак, посилання окремих керівників обласних центрів ЗНО на відсутність можливості здійснювати поточну роботу за зверненнями громадян з питань внесення змін до системи є некоректним", - запевняє відомство.

Генеральна прокуратура України просила суд про арешт і відсторонення від займаної посади першого заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
і це все? Показати IP 30 Липня 2015 16:55
А як же регіонарні центри, які ПРОДАЮТЬ тести наперед?!
Олеся Показати IP 30 Липня 2015 19:51
І Ви, шановний, ці тести купляли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus