USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чиновників можуть звільнити більше, ніж планували

11 Лютого 2011 16:35
Кількість звільнених в результаті адміністративної реформи чиновників може перевищити очікувані 30%.
Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, – інформує Дзеркало тижня.
«Це не той випадок, коли, як 2005 року, 22 тисячі працівників втратили роботу через те, що мали інші погляди й необережно підтримували якусь політичну силу чи політика. Зараз ідеться про принципово інше: як оптимізувати функції. Функціональний розподіл є наріжним каменем реформи», – сказав він.
Тому навіть висококваліфіковані працівники, якщо їхня функція вже не потрібна, за словами Лавриновича, мусять перекваліфікуватися.
«Яка саме кількість втратить роботу? Індикативну цифру названо в указі президента – 30%. Але, з огляду на аналітичні матеріали наших фахівців, а також експертів з країн ЄС та Північної Америки, вимальовується дещо інша цифра. Не виключено, що внаслідок наведення функціонального порядку, кількість скорочень може перевищити 30%», – сказав він.
Міністр підкреслив, що, якщо під словом «чиновник» розуміти всіх державних службовців, то в Україні їх наразі близько 300 тисяч, якщо сюди додати і тих службовців, які працюють у системі Міністерства внутрішніх справ та податкової служби, то це близько 370 тисяч. Якщо врахувати й службовців органів місцевого самоврядування – це ще майже 100 тисяч.
«Взагалі у цій справі є над чим попрацювати окремо. У нас сьогодні є кілька десятків тисяч державних службовців, які ніколи не мали функцій і завдань державної служби», – додав він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus