USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Coca-Cola може викликати параліч

24 Травня 2009 12:12
Ученні черговий раз попереджають про шкоду Coca-Cola для здоров’я людини. Вони прийшли до висновку, що часте вживання цього напою може привести до критичного росту рівня калію в крові і стати причиною поразки м’язових тканин. Про це 24 травня повідомляють «Волинські Новини».
Крім того, фахівці стверджують, що ці процеси в організмі можуть викликати параліч. Звіт про дослідження медиків опублікували в журналі International Journal of Clinical Practice.
Дослідники описали ряд випадків, коли пацієнти, які вживали в день по кілька літрів коли – від трьох до десяти – скаржилися на слабкість, втрату апетиту і навіть потрапляли до лікарні у несвідомому стані або в стані, близькому до паралічу.
У якості одного з прикладів медики привели випадок з вагітною жінкою, яка щодня випивала до трьох літрів цього напою. Вона скаржилася на втому, втрату апетиту і блювоту. Електрокардіограма виявила у неї блокаду серця, а аналізи – низький рівень калію в крові.
У другої вагітної жінки також були низький рівні калію і сильна слабкість в м’язах. Вона споживала до семи літрів коли в день упродовж десяти місяців. Австралійського фермера, який випивав від чотирьох до десяти літрів кока-коли в день, було госпіталізовано з паралічем легені, – пише Корреспондент.
Аналізи виявили в цих людей порушення балансу калію. Лікарі пов’язують це саме з надмірним вживанням напою Coca-Cola. Після виключення з раціону газованого напою пацієнти повністю видужували.
За словами доктора Мойсея Елісафа з терапевтичного відділення при Університеті Йоаніна в Греції, небезпечною може бути навіть кола без кофеїну, тому що зниження рівня калію в крові викликають три компоненти – глюкоза, фруктоза і кофеїн. Падіння рівня калію в крові – гіпокалемія – призводить до різноманітних проблем зі здоров’ям: від легкої слабкості і аритмії до паралічу, пояснюють медики.
Аналізи виявили у любителів коли порушення балансу калію в організмі. «Крім м’язової слабкості і судом зниження рівня калію збільшує небезпеку порушень серцевого ритму, і навіть може стати причиною раптової смерті, особливо у людей, що страждають серцевими захворюваннями», – розповів доктор Кліфорд Пакер з медичного центру штату Огайо.
Після численних досліджень, експерти рекомендують лікарям цікавитися у пацієнтів про те, які напої і в яких кількостях вони звичайно п’ють. Тим не менше, представники компанії Coca-Cola запевняють, що при нормальному споживанні напій безпечний, а у поданій роботі розглянуто лише екстремальні випадки.
За словами доктора Мойсея Елісафа, що займається дослідженням впливу напоїв на людський організм, основні хвороби, що викликаються солодкими газованими напоями – захворювання зубів, демінералізація кісток, метаболічний синдром і діабет.
Однак відомі й інші випадки, наприклад, коли вживання знаменитої газованої допомогло 71-річному хорватською пенсіонерові Перо Айтман побороти алкоголізм: протягом 40 років він не п’є ніяких рідин, крім Coca-Cola.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 24 Травня 2009 19:54
[вирізано - цензура], они бы еще по 20 литров выпивали в день! Американские [вирізано - цензура]...:)
Вінстон Показати IP 25 Травня 2009 13:22
А шо, можна з матами писати вже? Клас!
(: Показати IP 25 Травня 2009 21:30
бач можна мати гнути, а ось слово бандера не можна (: демократiя, ура-а-а-а
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 21:30
П'ючи в такій кількості будь яку рідину можна віддати кінці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus