USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

ДАІ випробовує нову систему вимірювання швидкості, яку не «бачить» антирадар

14 Квітня 2010 12:29
Державна автоінспекція готується запровадити 2010 року абсолютно нову систему вимірювання швидкості під назвою «Арена».

Зараз цей прилад проходить випробування на дорогах Києва і працює в тестовому режимі. Якщо випробування завершаться вдало, влітку «Арена» з’явиться в усіх областях країни.

«Прилад проходить завершальний етап випробувань та експлуатується на околицях Києва", - розповів представник фірми-розробника "Елект-К" Ілля Волошин, повідомляє ТСН .

На запитання, в чому відмінність новинки від скандально відомого вимірювача "Візир", спеціаліст відповів, що "Арена" унікальна.
"Лазерний вимірювач швидкості охоплює одразу три смуги руху і здатен розпізнати три порушення одночасно. Коли машини перетинають промінь, камера робить фото і відправляє їх у пам'ять комп'ютера. Він їх одразу ж обробляє, ставить дату, час, швидкість, зчитує держномер і відправляє інформацію в центральний комп'ютер, який розташований в 1,5 км від місця порушення в патрульній машині. Всі передачі даних відбуваються через радіолокаційний зв'язок", - розкрив Волошин деталі роботи нового приладу.

Крім того, на відміну від свого попередника "Візира" пристрій може робити якісні кадри навіть вночі.

"Тут є інфрачервона камера, такий собі прилад нічного бачення, який робить знімки навіть у цілковитій темряві. Вимірювач фіксує швидкість в діапазоні від 20 до 250 км/год. З похибкою не більше 2 км", - зазначив Волошин.

Розробники запевнили, що коли "Арена" пройде випробування, прилади розвісять на стовпах і опорах по всій Україні вже влітку. Патрулю ДАІ достатньо буде лише зупинитися і за допомогою радіозв'язку підключити свій комп'ютер до потрібного пристрою. Причому, за їхніми даними, новий вимірювач не можна буде виявити за допомогою антирадару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 14 Квітня 2010 12:42
Дорогие системы антирадаров прекрасно реагируют на лазерные измерители скорости. Не надо ля-ля.
ЖуЖу Показати IP 14 Квітня 2010 13:22
Вместо того, что-бы стоять на дорогах и смотреть как люди скидывают скорость при виде радара по своему антирадару... - они хотят стоять с радарами и штрафовать за скорость которую уже не люди не скидывают )) при виде гаишников...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus