USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Правоохоронці просять повернути на дороги патрулі та дозволити радари

14 Вересня 2016 15:41
Збільшення кількості порушень ПДР та дорожньо-транспортних пригод пов’язують з послабленням контролю за учасниками дорожнього руху. Відтак, правоохоронці пропонують повернути на дороги патрулі та дозволити інспекторам використувувати пристрої для автоматичної фотофіксації правопорушень.

Про це йшлося 14 вересня на прес-конференції за підсумками загальноукраїнського місячника безпеки дорожнього руху в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Старший інспектор відділу забезпечення безпеки дорожнього руху Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Максимюк розповів, що силами нинішнього штату співробітників за період місячника безпеки дорожнього руху вдалося досягнути зменшення аварійності в середньому на 18%.

Проте, як додає старший інспектор, робота поліцейських не може бути ефективною, доки штат патрульних на дорогах області складає всього 68 чоловік. Для порівняння, у колишньому управлінні Державтоінспекції Волині дороги області патрулювало 250 співробітників ДАІ.

«Поліцейські на дорогах - як психологічний бар’єр для потенційних правопорушників. Доки водій боїться, що його впіймають та оштрафують, він задумується над тим, чи варто порушувати. Наразі ж на дорогах області практично відсутні пости патрульних», – каже Юрій Максимюк.

Своєю чергою, заступник начальника ГУНП в області, керівник патрульної поліції Сергій Козак заявив, що порядок контролю за швидкісним режимом на дорогах поки законодавчо не врегульований. Так, зі слів правоохоронця, варто було б повернути на дороги прилади автоматичної фотофіксації порушення швидкісного режиму, які використовувались працівниками колишньої державної автоінспекції.

«Радари, прилади, які фіксують швидкість руху (в народі називають «фенами», - ред.), у нас є. Але зараз застосовувати радари в ручному режимі не дозволяє закон про поліцію. Тому наразі в Україні за перевищення швидкості ніхто нікого не карає», - констатує Сергій Козак.

Як стверджує Юрій Максимюк, наразі мова йде про те, щоб внести зміни до закону про поліцію і дозволити знову використовувати радари. Також інспектор зауважив, що є сподівання на те, що дозволять розширити штат співробітників.

Довідка:

TruCam– американський радар з лазерним наведенням, який ще в 2009 році був сертифікований в Україні. Обладнання використовувалось Державтоінспекцією для практики заходів відомих в народі, як «листи щастя». Постанову за порушення швидкості, яке фіксувалось в автоматичному режимі, надсилали власнику транспортного засобу, а не людині, яка перебувала в цей момент за кермом. Постанови масово оскаржувались в суді та викликали масу незадоволення серед автомобілістів, які практикували продаж машин «за дорученням». Практику притягнення до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості на основі автоматичної фотофіксації відмінили наприкінці 2009 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
рома Показати IP 14 Вересня 2016 16:31
так, раніше не робилось таке на дорогах. а зараз стільки аварій і куча п"яних за кермом
упс до рома Показати IP 14 Вересня 2016 18:59
Видно ше невспiли нагребтися....хатиночки своi добудувати...грошикiв дозбирати....внукам своiм...!сволота там всi" колишнi"!!!!Шо гаiшники витворяли пiдчас майдану??чому жодного не посадили???де правда?
рома до упс Показати IP 14 Вересня 2016 22:01
а я і не кажу, що вони святі....
водій Показати IP 14 Вересня 2016 16:45
Як би не старалися поліцейські зменшити аварійність - лише свідомість кожного учасника дорожнього руху надасть певний результат!!!
Лучанин Показати IP 14 Вересня 2016 16:51
Ви спочатку кадри нормальні наберіть, а не за радари хапайтесь. Заробітків захотілося?
Гг Показати IP 14 Вересня 2016 17:07
Колиивже мусора наїстися?радари їм давай, на трасу замість пов*й ідіть
Беркут Т.Ю. Показати IP 14 Вересня 2016 17:18
"... Доки водій боїться, що його впіймають та оштрафують, він задумується над тим, чи варто порушувати. Наразі ж на дорогах області практично відсутні пости патрульних», – каже Юрій Максимюк...." Це дуже примітивне мислення , на рівні однокліткового - " інфузорії туфельки ". Г-А-Н-Ь -Б-А !!!
Тьотя Рая до Беркут Т.Ю. Показати IP 14 Вересня 2016 19:53
Вони повинні в першу чергу слідкувати за безпечними умовами водіння , а це стан доріг , відповідність дорожних знаків і розмітки , а потім вже " лякати " водіїв ! Тільки таким чином зможемо покращити безпечність руху !!!
0000 Показати IP 14 Вересня 2016 17:43
До Луччанина. Зараз іде набір! Прояви себе як нормальний кадровий співробітник, а писак і так хватає.
упс до 0000 Показати IP 14 Вересня 2016 20:17
Доречi,я кщо так пре ностальгiя за колишнiми ментами-на ютубi безлiч роликiв з безпределом тих гандонiв до часiв майдану....i тупорилих там було.....хоть греблю гати!!!бо туди брали з одною iзвилиною i ту прикривали фуражкою...Аби люди невидiли шо бiдоття(((((
упс Показати IP 14 Вересня 2016 19:14
А з тих 68 доблесних джедаiв....вже всi поробила учасникiв ато????
до упс Показати IP 14 Вересня 2016 20:11
а ти був в ато.....герой
упс до до упс Показати IP 14 Вересня 2016 20:22
Нi.що можу-тут роблю.не всiм дано бути героями..
ша Показати IP 14 Вересня 2016 20:32
як поліцаі можуть наказувати водіів,якщо самі водійського стажу не мають?А радари ім вже треба бо ремонтувати пріуси нізащо.
упс до ша Показати IP 14 Вересня 2016 21:01
Водiйськi посвiчення з"всiма"категорiями менти купляли по льготних тарифах!бо цього вимагала посадова iнструкцiя...
? Показати IP 14 Вересня 2016 20:33
Без" живої" копійки сумно гасати по проспектах назустріч один одному?
Мудрики до упс Показати IP 14 Вересня 2016 20:55
День весною кормить рік, день в ато все життя
Звичайний водій Показати IP 14 Вересня 2016 22:26
А я -ЗА те щоб стояли на дорогах, бо нашу більшість водіїв якраз лякати і треба! Зранку вже іде п'яне бо знає, що "ментів" немає на дорогах! А вночі що? А по районам взагалі сідають з воза на Жигулі п"янючі! Літають на швидкостями яких! Жах! А поліція не встигає і дороги і сварки сімейні розбирати і котів спасати! Просто констатують факти ДТП , а не попереджають! Ставити пости по кущам длЯ нашого люду - просто необхідність життєва!
МУСОРАМ Показати IP 14 Вересня 2016 22:40
Є ПОЛІЦІЯ ,АЛЕ МУСОРІВ СТАРИХ ЯК ГНОЮ ,НА ПІЛОРАМИ ХАЙ ТАМ ШВИДКІСТЬ ПІЛИ МІРЯЮТЬ ТЕЛЕПНІ.Я СТОЛЯР БУДУ КРАСИТИ АВТО.КОЗАК ВІЙСЬКОВИЙ ОФІЦЕР А НЕ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ.
Ангст Показати IP 15 Вересня 2016 07:12
Краще камери встановіть
Петрович Показати IP 15 Вересня 2016 12:33
Царю - царський радар!!!!
Візір Показати IP 15 Вересня 2016 20:36
Дівчатка не сваріться. Вийде цар бондарук з радарами і ще поліщука візьмуть як махнуть всіх .
123 Показати IP 16 Вересня 2016 08:09
Статистика порушень піднялась бо тоді за гроші на місці все рішалось а те що рішалось в статистику не йшло а тепер навідь судів п'яних ловлять от і прикіньте скільки гаішники на лапу брали ,а тепер ті колишні гаішники які лишились в поліції хочуть знов по корчам ховати поліцію і плани вернете ? За якістю дороги слідкуйте а в деякіх місцях знаки взалі стоять як кому захотілось а п'яних і так можна ловити а швидко рухатись в нас нема де

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus