USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ДАІ знайшла заміну «Візирам». ФОТО

21 Квітня 2010 10:25
Працівники Державтоінспекції почали використовувати для нагляду за дорожнім рухом новий лазерний вимірювач швидкості,який замінив сумнозвісний «Візир».

Як інформує прес-служба ДАІ України, лазерний вимірювач швидкості «TruCAM», виготовлений у США, пройшов Державну метрологічну атестацію України та має відповідне свідоцтво. Новий прилад почали випробувати на автошляхах Київської області.

Швидкість транспортних засобів визначається лазерним вимірювачем дуже точно для конкретного автомобіля. Навіть, якщо на зображенні водночас опиниться кілька авто. До того ж, відеодокументування порушення відбувається з високою якістю зображення. Це дозволяє ідентифікувати транспортний засіб, номерний знак та особу водія.

Відомості про дату, час і місце розташування (координати) автомобіля, які видає «TruCAM», автоматично надходять від вбудованого в прилад GPS-приймача. Початок фіксації порушення можливий на відстані до 1200 метрів.

Коли авто перевищує швидкість, прилад робить фотознімок із відстані близько 70 метрів із фіксацією швидкості, відстані, дати, часу і координат. При цьому максимальне накопичення становить до 40 тисяч фото або 16 тисяч відеороликів порушень на одну флеш-карту. В автономному режимі від акумулятора прилад може працювати до 15 годин.

Дані вимірювання захищені від видалення та модифікації. Адже проводиться опломбування флеш-карти, а також виконуються відповідні протокольні процедури, пов`язані з обігом і зберіганням носіїв суворої звітності.

«При запроваджені даної системи фіксації правопорушень учасниками дорожнього руху вирішується значна кількість проблем, що можугь виникати між водіями та інспекторами ДПС. Адже виключається їхнє особисте спілкування», - кажуть інспектори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Водій Показати IP 21 Квітня 2010 11:29
Дайці самі не будуть засостосовувати прилад, якщо не знайдуть способу його обманути. Хто ж заріже курку, яка золоті яйця несе. Чи вони вже збираються жити на зарплату?*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus