USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Даішникам заборонили водіям відправляти листи зі штрафами

14 Вересня 2009 12:56
Генпрокуратура заборонила Державтоінспекції штрафувати порушників правил дорожнього руху без їхнього відома. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Генпрокуратура зробила припис начальнику ДАІ Сергію Коломійцю з вимогою припинити штрафувати дорожніх порушників без їхнього відома. Відповідно до припису ГПУ, даішники повинні зупиняти водіїв і разом з ними складати протокол, а не просто фіксувати Візиром перевищення швидкості, виписувати штрафи і висилати поштою листа. «Якщо припис не виконується, то водій може подавати до суду», – розповів прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.
Як інформує Корреспондент, у Генпрокуратурі вважають, що використання Візиру лише для фіксації порушень не відповідає конституційним правам, а також Закону Про міліцію. «Дії ДАІ, яка тільки фіксує порушення, суперечать вимогам статті 10 Закону Про міліцію, відповідно до якого міліція повинна припиняти адміністративні правопорушення», – йдеться в розпорядженні ГПУ. За інформацією відомства, за останній час тільки в Донецькій і Тернопільській областях суди скасували понад 100 постанов інспекторів ДАІ про сплату штрафів (порушення було знятя на Візир). Як сказала нам начальник прес-служби ДАІ Ніна Хмелевська, до ознайомлення з документами ДАІ не коментує припис ГПУ. Як повідомлялося в липні, Департамент ДАІ під тиском громадськості вимушений відправити на модернізацію прилад вимірювання швидкості Візир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Snap_x Показати IP 14 Вересня 2009 19:45
Брехня!!! Інформація спростована!!!!
Анонім Показати IP 14 Вересня 2009 23:12
Ну хоч якась гарна новина!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus