USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку писатимуть листи солідарності

5 Грудня 2012 09:30
Всесвітній марафон написання листів солідарності з закликами зупинити порушення прав людини відбудеться цьогоріч і в Луцьку.

Про це повідомляють у Центр туристичної інформації та послуг Луцької міської ради.

Захід відбудеться 7-9 грудня і приурочений Дню прав людини, який відзначають 10 грудня.

У межах акції небайдужі люди з усього світу одночасно пишуть листи підтримки та солідарності, а також листи на захист конкретних осіб, чиї права були порушені.

Цьогорічний Всесвітній марафон буде 13-тим та вп’яте проходитиме в Україні. Луцькі активісти вже 4 роки поспіль долучаються до акції. Цього року героями марафону написання листів будуть постраждалий від міліцейського свавілля Яків Строган з Харкова; правозахисник з Білорусі, що перебуває під арештом, Алєсь Бєляцький; Роза Ізабель Франко з Гватемали, яка бореться за справедливість після вбивства доньки; засуджений до смертної кари Чіоу Хо-шана з Тайваню; дві учасниці гурту Pussy Riot з Росії; Хуссейн Альмерфеді, якого незаконно утримують на американській морській базі у Гуантанамо (Куба); азербайджанський правозахисник Мехман Хусейнов, якому загрожує позбавлення волі на п’ятирічний термін.
Учасники марафону пишуть листи двох видів: листи урядам та листи солідарності. Листи, адресовані урядові, – це заклики припинити порушення прав людини. Листи солідарності, адресовані жертвам порушень прав людини, – це короткі листи зі словами підтримки. Заклики Amnesty International адресує безпосередньо урядам, а листи солідарності – тим людям, що є жертвами порушень, їхнім сім’ям чи колегам.
Волонтери акції розкажуть більше про героїв марафону, запропонують ознайомитися зі зразками листів до урядів та листів солідарності, а також допоможуть написати лист.
За допомогою марафону учасники мають можливість висловити солідарність з жертвами порушень прав людини та реально змінити людські долі. Також це ‒ законний метод тиску на уряди країн, де відбуваються жорсткі порушення прав людини.
Ідея марафону написання листів народилася у Варшаві. З часом марафон став всесвітньою акцією, яка щороку проходить у країнах Західної Європи, США і навіть в Новій Зеландії і на Бермудах.

Долучитися до Марафону у Луцьку можна 7-9 грудня з 10 до 19 години у Центрі туристичної інформації та послуг, що на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2.
Організатори марафону: проект «Чутливі серця». Акція відбудеться за сприяння ВОГО «Молодіжна платформа» та КП «Центр туристичної інформації та послуг».
Інформаційна підтримка – VisitLutsk.com, інтернет-видання «Волинські новини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus