USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для медоглядів не вистачає лікарів

14 Вересня 2010 16:56
Медичні установи не будуть вдаватися до примусових заходів для проходження громадянами щорічного медогляду.
Про це заявив міністр охорони здоров’я Зиновій Митник, повідомляють «Подробиці».
Він також повідомив, що МОЗ має в своєму розпорядженні достатньо ресурсів для проведення обов’язкового медичного огляду населення України.
«Матеріально-технічного ресурсу на сьогодні практично достатньо, щоб забезпечити медичний огляд, хоча він (ресурс) не є до кінця досконалим. Але, так чи інакше, і він може працювати», – сказав Митник.
Водночас найбільшою проблемою при проведенні медогляду залишається недостатня кількість лікарів на первинному рівні в деяких регіонах України. «Є брак лікарів на первинному рівні – саме на тому рівні, де має проходити диспансеризація. Це пов'язано з низьким престижем професії лікаря. Соціальний захист медичного працівника надзвичайно низька», – констатував міністр.
Нагадаємо, нещодавно МОЗ оприлюднив наказ про обов’язковий щорічний медогляд громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 15 Вересня 2010 12:27
Не вистачає лікарів? А чому ніхто не каже, скільки потрібно заплатити, щоб в лікарню на роботу влаштуватися????
Станіслав Показати IP 15 Вересня 2010 12:30
Это всё бред! Даже чтобы простым санитаром в болницу устроится, нужно от 300 баксов отстегнуть. Может, желание выбрать эту професию и есть, может даже и специалисты молодые и талантливые в наличии, да вот никто их на работу просто так не возьмёт!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus