USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До ймовірного «союзу чотирьох» може доєднатися ще й партія Ющенка

17 Січня 2011 14:43
Керівники опозиційних парламентських партій – «Фронт змін», «Громадянська позиція», Європейська партія України та Українська республіканська партія (УРП) «Собор» - зайнялися складанням статуту нової партії, яку планується створити в результаті об'єднання цих чотирьох політичних сил.

За інформацією газети "Коммерсантъ", учасники переговорів не виключають залучення до цього процесу й інших партій, за винятком «Батьківщини», - пише Gazeta.ua.

Разом з тим, експерти вважають, що йдеться не про об'єднання, а про приєднання до «Фронту змін» слабших опозиційних партій.

Арсеній Яценюк поки не коментує процес об'єднання.

«Я підтверджую інформацію про те, що переговорний процес триває, але говорити про конкретних учасників майбутньої політичної сили і про якісь інші деталі на сьогоднішній день ще рано», - заявила прес-секретар лідера «Фронту змін» Іванна Коберник.

Водночас політолог Вадим Карасьов заявив, що якщо об'єднання "Фронту змін", Європейської партії України, Громадянської позиції та УРП "Собор" в єдину політсилу буде успішним, то до цього проекту може приєднатись й "Наша Україна".

Зокрема, він зазначив, що "Наша Україна" за своєю ідеологічною ознакою є партією, яка поєднує як національний, так і демократичний вектор.

"Без "Нашої України" оце поєднання національного і демократичного не може бути повноцінним. Тому що "Собор" - не дуже впливова партія. "Фронт змін", Європейська партія України та Громадянська позиція - це партії демократичного спрямування, але без відчутної національної складової. А "Наша Україна" могла б доповнити їх такою складовою", - пояснив експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus