USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До загальнодержавних свят в Україні додасться річниця Грюнвальдської битви

8 Грудня 2009 09:57
Верховна рада запланувала відсвяткувати 25 пам’ятних дат і 200 ювілеїв. На це депутати збираються виділити 60 мільйонів гривень.
У Верховній раді було зареєстровано законопроект постанови, якою передбачається в 2010 році на загальнодержавному рівні відзначити 25 пам\'ятних історичних дат і майже 200 ювілеїв різних політичних, культурних і громадських діячів.
Проект постанови був підготовлений народним депутатом Володимиром Яворівським (БЮТ).
На його думку, наступного року необхідно відсвяткувати 90-річчя з дня народження тричі героя СРСР, маршала Івана Кожедуба і одного з відомих членів Організації українських націоналістів Слави Стецька,145-річчя з дня народження митрополита Андрія Шептицького, а також 600-річчя Грюнвальдської битви, в якій об\'єднана армія Польщі і Великого князівства Литовського розбила війська Тевтонського ордена – пише ТСН.
За словами Яворівського, документ складався з урахуванням побажань депутатів всіх парламентських фракцій і декількох громадських організацій. На його реалізацію необхідно 50-60 мільйонів гривень.
«Але це максимальна сума, як кажуть, із запасом», – уточнив Яворівський. У бюджетному комітеті ВР такі кошти вважають цілком адекватним.
«Виділені гроші не підуть у порожнечу, на них, наприклад, видадуть книги. Іноді на святкування якого-небудь дня міста витрачають 100 мільйонів гривень, тому 60 мільйонів гривень на рік на всі свята – цілком нормальна сума», – зазначив член комітету Павло Жебрівський (НУ-НС).
Натомість представники Компартії вважають, що проект не буде ухвалений в парламенті через наявність у списку ювілярів прізвищ діячів українського націоналістичного руху.
На думку Яворівського, запропонований перелік свят і пам\'ятних дат потрібно скоротити, оскільки «було б нетактовно» влаштовувати пишні урочистості в кризовий для країни час. А після скорочення – голосувати за весь перелік в цілому, а не за кожне прізвище окремо. «Ми готові в чомусь поступитися лівим, але хай і вони поступляться нам з нашими героями», – пояснив він.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
OrestN Показати IP 8 Грудня 2009 10:07
як правило гроші на подібні проекти до копійки пропадали. побачимо що на цей раз получиться.
Юка Показати IP 8 Грудня 2009 14:23
До OrestN: чому ж так категорично - ВСІ ДО КОПІЙКИ - половина, а мінімальний пакет заходів і витрат на них завжди був

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus