USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Домогосподині вимагають офіційного статусу

9 Грудня 2010 14:05
Чотири сотні домогосподинь з 15 регіонів України з’їхалися на свій перший з’їзд, ініційований створеною торік профспілкою домогосподинь.
Делегати з’їзду сформулюють свої вимоги до влади та відправлять їх у Кабмін та Верховну Раду, інформує zaxid.net.
Головна вимога жінок – визнати ведення домашнього господарства такою самою професією, як і інші, а також внести її у державний реєстр професій, розповіла голова Української профспілки домогосподинь Ольга Коваленко.
«У цьому реєстрі вже є хіроманти, ворожки та астрологи, а такого важливого фаху, як ведення домашнього господарства та виховання дитини, а зазвичай трьох та більше дітей – немає», – каже вона.
На думку організаторів з’їзду, домогосподині – найбільш незахищена категорія громадян України. Вони не мають права ані на лікарняний, ані на пенсію, ані на інші соціальні гарантії, які доступні будь-якому працюючому.
Ще одна важлива проблема – статус дружини військовослужбовця. Домогосподині налаштовані вимагати від уряду, щоб поки вони їздять за чоловіком гарнізонами, їм нараховувався робочий стаж – адже роботи у військових частинах, особливо віддалених від великих населених пунктів, просто немає.
Члени профспілки домогосподинь вважають, що держава має забезпечити таким жінкам мінімальний соцпакет.
Серед інших питань – введення на державному рівні гнучкого графіка роботи для жінок, що мають дітей віком до восьми років, заходи, що унеможливлять дискримінацію під час прийому на роботу жінок із малолітніми дітьми.
Свої з’їзди домогосподині планують проводити регулярно, а порядок денний визначатимуть за результатами спілкування усіх членів профспілки та просто небайдужих до цієї теми людей на спеціальному інтернет-порталі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Технік Показати IP 9 Грудня 2010 15:25
В військових частинах "непочатий обєм роботи". Стільки "необстрілених" рекрутів - і всі при грошах!
Балабанка Показати IP 9 Грудня 2010 15:51
Не можк стримати обурення цією публікацією. А то нічого, що кожна жінка, котра працює, ТАКОЖ займається і хатньою роботою? Як тільки "відмотає" трудодень, приходить додому і автоматично обіймає посаду домогосподині. До того ж, ЩОДНЯ. І в неї також є діти. Як бути в таких випадках? Зовсім подуріли...
Свєточка-конхвєточка Показати IP 9 Грудня 2010 15:53
Опа. А я на роботі щодня по вісім годин, а то й більше. Приходжу додому й роблю все (прибираю, перу, прасую, готую їсти, мию тарілки...). То мені як, подвійний стаж будуть нараховувати, чи, може, подвійне лікарняне платитимуть? Та в нашій країні кожна жінка - домогосподарка. Можна подумати хатній добробут із неба падає. Соціальних гарантій вимагають! Хто? дружини бізнесменів і олігархів. Краще б створили громадську організацію, котра б займалася просвітницькою роботою серед чоловіків, аби ті розуміли, як непросто жінкам працювати і тягнути будинок.
Баламбам Показати IP 9 Грудня 2010 21:22
Нифига себе последние 2 комментаря!!! Вы что можно подумать делаете всю ту же работу что и женщина, которая весь день посвящена дому и семье??? ну вы и сказанули!Неужели тот же обьем??? Сомнительно. Моя жена за день делает столько работы, сколько никак нельзя успеть сделать матери протирающей юбку и по приходу домой разогревающей пельмени и проводя с ребенком ровно 25 минут. Домохозяйка - это домработница+медсестра+учительница+организатор досуга+доставка продуктов на дом.
Балабанка Показати IP 10 Грудня 2010 16:23
Успішно справляюся з усіма обовязками. Погоджуюся, що бувають різні жінки... Не хочу видатися не скромною, але всі іпостасі домогосподині, які ви, Баламбам, навели - це звична справа для жінок, котрі ходять на роботу. І зі мною погодпрекрасна людина. От тільки не розумію, для чого їй, яка тягне на собі все, ви?
Балабанка Показати IP 10 Грудня 2010 16:28
чогось кусок випало. Пишу повну версію. Успішно справляюся з усіма обовязками. Погоджуюся, що бувають різні жінки... Не хочу видатися не скромною, але всі іпостасі домогосподині, які ви, Баламбам, навели - це звична справа для жінок, котрі ходять на роботу. І зі мною погодиться чимало представниць, як ви любите казати, СЛАБКОЇ статі. А ваша дружина,вважаю, прекрасна людина. От тільки не розумію, для чого їй, яка тягне на собі все, ви?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus