USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дитячу вакцинацію слід максимально обмежити, – педіатр

1 Вересня 2009 16:54
Дітей потрібно вакцинувати лише від дійсно небезпечних інфекцій, таких як дифтерія, правець, поліомієліт, а всі інші проводити за епідемічними показниками і за бажанням людини. Про це розповіла на прес-конференції кандидат медичних наук, виконавчий директор Асоціації гомеопатів України, педіатр Зоя Дергачова, – повідомляють «Волинські Новини».
За її словами, щеплення –  це «операція на імунній системі», тому, як і до будь-якої операції, до вакцинації слід готуватися. Перед тим, як вакцинувати дитину (навіть, якщо вона здорова), Пані Дергачова радить, в першу чергу, досліджувати титр антитіл до тих інфекцій, проти яких будуть вакцинувати, тому що в дитини вже може бути захисний титр антитіл.
«Вона може отримати його від матері. Слід також дослідити імунограму – чи зможе імунітет адекватно відповісти на введення вакцини, чи здоровий імунітет? Третій показник – імуноглобулін. Є найдоступніший маркер алергічної реакції миттєвого типу. Його можна елементарно зробити в будь-якій лабораторії, і останнє – обов’язково здати аналізи крові і сечі», –  сказала педіатр, зазначивши, що лише після цього можна вирішувати питання, чи потрібно вакцинувати дитину.
 
«Якщо дитині було зроблено щеплення, бажано в цей час дитину не відправляти в садочок або школу, потримати вдома, обмежити споживання білкової їжі – яловичини, яєць тощо», – застерігає Дергачова і радить страхувати дитину на випадок поствакцинальних ускладнень.
 
На її переконання, вакцинацію потрібно проводити лише індивідуально – в умовах поліклініки, а не масово в дитячих колективах, вакцинувати лише здорових дітей після ретельного дослідження, а також прогнозувати ймовірність поствакцинальних ускладнень.
 
За її словами, до побічних поствакцинальних ефектів належать «всі зміни органів і тканин, які виходять за межі норми протягом місяця».
 
Як інформує Корреспондент, пані Дергачова наголосила, що видами побічних ефектів є фармакологічна дія вакцин (зумовлює зміни в різних органах, зокрема, в серцево-судинній системі, ендокринній, дихальній системах), інфекційний процес (обумовлений тим, що в живих вакцинах збережена часткова вірулентність).
 
Також, за її словами, вакцини можуть мати туморогенну дію, яка відстрочена на місяці й роки, і несе онкогенну небезпеку.
Нагадаємо, 26 серпня голова спеціальної комісії Міністерства охорони здоров’я України з розслідування причин смерті чотиримісячного немовляти у Донецькій області Федір Лапій офіційно заявив, що причиною смерті дитини не була вакцинація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Місько Показати IP 2 Вересня 2009 09:16
Тільки все ж не "педіатр", а таки "гомеопат": різниця дуже велика, бо педіатр - таки дитячий лікар, а гомеопат - прихильник нетрадиційної медицини, ну от, наприклад: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F
Анонім Показати IP 2 Вересня 2009 11:50
Погоджуюся, що треба ретельно обстежуватися. Але до чого тут гомеопат? Багато з них "долікували" людей до ручки, потім офіційна медицина вже нічого вдіяти не могла. Погоджуся з Міськом, гомеопат і педіатр - дві величезні різниці.
Анонім Показати IP 2 Вересня 2009 12:07
Схоже, що лікарі втілюють чиєсь замовлення по регулюванню народжуваності шляхом вакцинації з летальними наслідками. Гомеопати ж, в свою чергу,зацікавлено просто в гарних результатах по здоровю
Анонім Показати IP 3 Вересня 2009 09:27
Гомеопати впершу чергу зацікавлені в тому, щоб якнайбільше викачати з пацієнтів грошенят. А щодо регулювання народжуваності шляхом вакцинації, то якби не вакцини, то діти б досі помирали від віспи та дифтерії, калічилися після поліомієліту.
Анонім Показати IP 5 Вересня 2009 13:17
Щеплення однозначно зло! Мало того ,що не допомагає, так ще й калічить та вбиває. Мислячі люди навіть своїм домашнім тваринам перестають робити щеплення. А супер зайняті своїми справами батьки дають вливати смертельну отруту своїм дітям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus