USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Експерти прогнозують об’єднання університетів

11 Листопада 2008 09:18
Потужні університети повинні будуть об’єднатися: це порятунок і можливість конкурувати в європейському освітньому просторі. Про це 11 листопада повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією Освітнього порталу, таку думку висловив екс-міністр освіти й науки, президент Академії педагогічних наук, член Національної академії наук Василь Кремень в ефірі радіо «Свобода».
«Українські університети не можуть бути конкурентними, тому що у нас у райцентрі на трьох вулицях три університети. А програють у випадку об’єднання декількох університетів лише ректори та завідувачі кафедрами, які втратять роботу, всі інші виграють, тому що діти будуть навчатися в потужних університетах з величезними науковими кафедрами», – сказав Василь Кремень.
Слово «школа» після 9 класу потрібно забути, вважає екс-міністр освіти й науки, президент Академії педагогічних наук, член Національної академії наук Василь Кремень.
«Ми повинні перейти до формування ліцеїв. 10, 11 і 12 класи  – це профільне навчання. Ми проголосили 12-річну школу не для того, щоб розтягти навчання ще на 1 рік. Це принципово нова школа була в задумі. Нам потрібно змінювати систему освіти», – відзначив він.
На думку Василя Кременя, профільне навчання в старшій школі через 2 роки потрібно розпочати у всій Україні. «Саме 20 листопада на загальних зборах в академії (педагогічних наук, – «ВН») буде обговорюватися це питання», –  повідомив пан Кремень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus