USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Генпрокуратура назве убивць і замовників Гонгадзе

4 Червня 2010 12:07
Генеральна прокуратура України у найближчі дні повідомить, хто стоїть за вбивством Георгія Гонгадзе.

Про це на прес-конференції заявила доповідач ПАРЄ Майліс Репс, - пише Gazeta.ua.

Репс повідомила, що це питання було одним з перших, яке було піднято під час зустрічі з міністром юстиції і генпрокурором України.

«Зокрема, під час зустрічі з генпрокурором, нам розповіли досить детально про всі процедури, які здійснюються у цій справі. А також пообіцяли, що буквально на днях до відома широкої громадськості буде донесено, хто стоїть за цим злочином», - сказала вона.

Нагадаємо, керівник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Пізніше його тіло знайшли в Таращанському лісі під Києвом.

У 2000 році лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз оприлюднив аудіозаписи, передані йому колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком, нібито зроблені в кабінеті екс-Президента Леоніда Кучми, які свідчать про причетність колишнього глави держави до вбивства Гонгадзе.

За словами самого майора, ці розмови він записував на диктофон, який підкладав під диван в кабінеті глави держави.

Генеральна прокуратура 24 липня 2009 висунула офіційне звинувачення екс-керівникові департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Пукачу в співучасті у вбивстві журналіста Гонгадзе. Йому було пред'явлено звинувачення у низці злочинів, зокрема у вбивстві Гонгадзе і знищенні документів.

За офіційною версією, саме Пукач став головним виконавцем вбивства журналіста.

У жовтні 2003-го Пукач був затриманий ГПУ і звинувачений у знищенні документів, що свідчать про стеження за Гонгадзе в травні-липні 2000-го. Після того, як у листопаді 2003 року Пукач був звільнений з-під варти Апеляційним судом міста Києва під підписку про невиїзд, офіцер зник.

У липні 2009 року його впіймали на Житомирщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus