USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Генпрокуратуру просять порушити справу проти Віктора Ющенка

18 Грудня 2008 10:19
Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради зі з’ясування обставин постачань до Грузії української військової техніки та зброї 16 грудня офіційно спрямувала у Генпрокуратуру України підсумки тримісячного розслідування,– пише російське видання «Газета». Про це 18 грудня інформують «Волинські Новини».
 
Члени комісії, яку очолює депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк, не стали чекати п’ятниці, коли, згідно з повісткою Верховної Ради, вони повинні будуть відзвітувати перед парламентом.
 
Таким чином, за повідомленням на сайті Кореспондент, Коновалюк дав зрозуміти, що вже не сподівається на підтримку всієї Верховної Ради. Комісія закликала Генпрокуратуру вирішити питання про порушення кримінальної справи у зв’язку з діями Президента України, а також колишнього та нинішнього міністрів оборони.
Коновалюк в публічних виступах вже згадував про перевезення до Грузії за особистою вказівкою Ющенка зенітного ракетного дивізіону «Бук-М1», що прикривав важливі державні об’єкти. Згідно з висновками комісії, постачання військової техніки та зброї здійснювалися за значно заниженими цінами, через що постраждав бюджет України.
«У Коновалюка з Ющенком особистий конфлікт. Ось Коновалюк так завзято і просуває цю справу зі зброєю, а реакція деяких відомств відображає позицію Ющенка», – вважає директор Центру досліджень проблем цивільного суспільства Віталій Кулик.На думку експерта, Коновалюк не дочекався звіту у Верховній Раді, оскільки розуміє: або доповідь буде зірвана, або «потрібні» рішення провести не вдасться (оскільки в парламенті сформована нова правляча коаліція – Блок Юлії Тимошенко, Блок Литвина і долучена до них частина фракції НУ–НС).У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій політолог Вадим Карасьов, якого вважають близьким до Секретаріату Президента України, знаходить інше пояснення квапливості ТСК. «Як не дивно звучить, Коновалюк лобіює інтереси Тимошенко, змушуючи Ющенка оборонятися замість того, щоб ухвалювати політичні рішення», – сказав Карасьов кореспондентові «Газети».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus