USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Головний міліціонер Києва взяв на себе розгін Євромайдану

30 Листопада 2013 18:33
Наказ про розгін Євромайдану в Києві віддав особисто голова київської міліції Валерій Коряк. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, інформує ТСН.
«Наказ задіяти «Беркут» давав я особисто», - говорить Коряк. З його слів, після того, як орієнтовно в 12 годин ночі зі сцени активісти заявили, що вони завершують свою акцію, комунальні служби вивели техніку для спорудження новорічних конструкцій на Майдані Незалежності.Після того, як мітингувальники перешкоджали їм, був задіяний «Беркут».
Коряк зазначив, що в розгоні демонстрантів брало участь 300 бійців спецпідрозділу «Беркут». Водночас він заявив, що шкодує про те, що сталося вночі на Майдані Незалежності. «Я дуже шкодую, що такий випадок стався цієї ночі. Ми перекреслили все позитивне», - сказав міліціонер.
Відповідаючи на питання про те, чи готовий він після цього за власною ініціативою піти у відставку Коряк сказав: «Питання про мою відставку буде приймати або прокуратура, або МВС. Не я особисто буду давати оцінку цим діям».
Нагадаємо, штурм Майдану розпочався в ніч проти суботи. Люди у паніці втікали. А тих, хто відмовлявся йти добровільно, «Беркут» підганяв кийками, не жаліючи навіть дівчат та жінок. Серед активістів звучали заклики до чинення опору співробітникам міліції, але вони були поодинокими і до них ніхто не прислухався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 30 Листопада 2013 20:31
Він не має повноважень віддавати вказівки Беркуту направленому в Київ із регіонів... Взяв вину на себе, щоб прикрити тих хто ЗВЕРХУ...
в Показати IP 30 Листопада 2013 20:57
Забрехались падл***
поля Показати IP 30 Листопада 2013 21:10
мент молодець,так і треба з тими мудаками поступать ,сказали розходитись ,а вони єс ось вам і єс.
Саша Показати IP 30 Листопада 2013 21:16
Начальник київської міліції не міг віддавати наказ про розгон демонстрації на Майдані, а це рішення могли прийняти лише керівники МВС. Про це заявив народний депутат, генерал МВС Геннадій Москаль. За словами Москаля, він особисто знає значну частину "беркутівців", які розганяли Майдан, і вони були прикомандировані з різних регіонів. "Найактивнішим учасником цієї звірячої акції з боку міліції став "Беркут" Криму... Крім того, активну участь у побитті мітингувальників узяв "Беркут" із Дніпропетровської та Луганської областей", - розповів Москаль. "Мені вдалося дізнатися, що загалом у розгоні майдану брали участь спецпідрозділи "Беркуту" з усіх регіонів України крім трьох західних областей — Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської", - додав він. За словами Москаля, спецпризначенці з інших областей не підпорядковуються керівнику київської міліції Валерію Коряку, який заявив, що це він віддавав наказ. "Ці підрозділи йому не підкоряються. Таке право має тільки міністр МВС або його заступники, тому саме на них лежить уся відповідальність за теперішні події", - заявив Москаль. Він звернувся до колишніх працівників МВС, "у котрих є безцінний оперативний досвід", щоб вони вийшли на мітинги: "вирахуйте серед натовпу провокаторів і не дайте їм зробити свою чорну справу - пролитися крові". Як відомо, у суботу начальник київської міліції Валерій Коряк заявив, що це він дав наказ розігнати мітинг на Євромайдані. Українська правда
123 до Саша Показати IP 30 Листопада 2013 21:35
"Валерію Коряку, який заявив, що це він віддавав наказ" - на цей раз москаль сказав майже все вірно, але знову збрехав. Для чого? Валерій Коряк ніде не говорив що він віддавав такий наказ. Він лише сказав що бере на себе відповідальність, а це різні речі. Мєнт молодець, і не заслуговує на відставку. А щодо міністра треба розібратися, причетний він до цього чи ні. Зараз такий час, що кожен хоче вислужитися і цим самим підставляє своє керівництво. На емоціях тут можна заїхати дуже далеко, а треба думати тверезо, щоб подібне не повторилося.
:-) Показати IP 30 Листопада 2013 21:20
Інфа від людей: Зараз мені зателефонував мій товариш, полковник міліції запасу, та повідомив, що вище керівництво МВС примушує в наказному порядку лягати в шпиталь МВС співробітників спецпідрозділу "Беркут", які приймали участь у протизаконній акції розгону мирної демонстрації на майдані. Таким чином, штучно створюється видимість "потерпілих" міліціонерів для виправдання незаконного застосування грубої сили до мирних людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus