USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Янукович може бути президентом сім років

24 Серпня 2010 12:07
Адміністрацією президента підготовлений проект змін до Конституції, згідно з якими термін повноважень президента продовжується до 7 років, а парламенту - до 2015 року.

Про це заявив лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко в ефірі 5 каналу, - повідомила «Українська правда».

«Мені, наприклад, відомо, що підготовлені зміни до Конституції, під якими готові підписатися понад 300 депутатів, в першу чергу від Партії регіонів, про продовження терміну цього парламенту до 2015 року», - сказав Луценко.

«Паралельно запускається процес змін до Конституції про продовження терміну правління президента до 7 років на кшталт французького», - додав Луценко.

Він зазначив, що ці зміни можуть бути пропущені через Конституційний Суд, який, за словами Луценка, «підконтрольний Партії регіонів», та ще раз проголосовані на наступній сесії Верховної Ради, «і депутати щасливі до 2015 року».

«Навзамін вони дарують діючому президенту ще два роки до свого керування країною», - підкреслив Луценко.
А 24 серпня Президент Віктор Янукович, виступаючи на Майдані Незалежності в Києві з нагоди Дня Незалежності, заявив про необхідність вдосконалення Конституції.
«Я бачу Україну як державу зі стійкою політичною системою і готовий запропонувати суспільству її формулу», - заявив президент.
«Це сильний президент, у якого є практичні важелі координації контролю над реалізацією ключових питань реформ та стратегічного курсу держави», - зазначив Янукович.
«Це компетентний і політично структурований парламент, з сильною коаліцією і впливовою опозицією. Це відповідальна та професійна виконавча влада, в якій немає недоторканих міністрів чи глав адміністрацій», - наголосив він.
«Це економічно забезпечене та відповідальне перед місцевими громадами самоврядування. Це незалежні, справедливі суди, яким вірять громадяни України», - пояснив президент.

За словами Януковича, «така політична система повинна запрацювати якомога швидше, а для цього нам усім разом слід ґрунтовно удосконалювати Конституцію».
«За 19 років українська демократія пройшла складний шлях. Романтизм перших років незалежності і розбудови державності в останні роки пройшов іспит популізмом і безвідповідальністю. Та навіть цей іспит український народ склав гідно», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Umnik Показати IP 24 Серпня 2010 13:26
БОГ любить тріцю, краще на три оберати!!!!!!
Tarantino Показати IP 25 Серпня 2010 01:27
А бідося-Тимошенко, кажуть, біля пам"ятника Шевченка вчора у Києві шось біля тисячі людей зібрала всього-то... Певно підла злочинна влада автобуси знову не пустила у Київ.... От, рекомендую: http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4c743032f3a56/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus