USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Єпископ з Луцька надіслав листа Януковичу

6 Листопада 2010 14:15
За дорученням Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій звернення на захист свободи віросповідання головуючий у Раді Церков єпископ Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Маркіян Трофим’як надіслав до Президента України Віктора Януковича та голови Держкомнацрелігій Юрія Богуцького.

Про це повідомив Інститут релігійної свободи, - пище Zaxid.net.

Глави конфесій наголосили, що розгляд Парламентом ініціатив зі зміні чинного Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" доречний "лише за умови принципової згоди усіх суб’єктів законотворчого процесу про важливість релігійної свободи в Україні, як одного з найбільших надбань нашої держави у сфері забезпечення прав і свобод людини".

Представники Церков і релігійних організацій України одностайні в тому, що таке важливе питання, як оновлення законодавства про свободу совісті, не повинно розглядатись поспіхом та в наявних умовах трансформації політичного устрою, - повідомляє Інститут релігійної свободи.

Духовні лідери України вважають, що «і Держкомнацрелігій, і Уряд, і Верховна Рада України мають підійти до опрацювання подібних ініціатив відкрито та публічно, конструктивно та без надмірного поспіху».

«Важливим при цьому є залучення до цього процесу на всіх його етапах представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, тобто зацікавлених суб’єктів, думка яких має бути врахована», – наголошено у зверненнях.

У зв’язку з цим Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала Віктора Януковича зняти з контролю виконання того пункту доручення Президента України, яким до 1 грудня 2010 року від Уряду вимагається розробити та внести на розгляд Парламенту нової редакції Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".

«Вважаємо актуальним і важливим більш предметно продовжити роботу над цим законопроектом та проектом Закону України "Про Концепцію державно-конфесійних відносин в Україні» за участі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з метою вироблення найбільш ефективних механізмів законодавчого вирішення проблемних питань державно-конфесійних відносин», – зазначено у зверненні Ради Церков.

На думку глав конфесій, питання оновлення законодавства у цій сфері може бути однією з головних тем для обговорення під час зустрічі Президента Віктора Януковича з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Слід зазначити, що з моменту своєї інавгурації на пост Глави держави Віктор Янукович ще не зустрічався з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus