USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Євросоюз захищатиме Україну від нападу?

29 Жовтня 2008 21:16
Президент Віктор Ющенко доручив Міністерствам закордонних справ, внутрішніх справ і оборони до 2010 року відпрацювати з ЄС механізм термінових політичних консультацій у випадку появи загроз суверенітету, територіальній цілісності і непорушності кордонів України. Про це йдеться в указі глави держави, – інформують «Волинські Новини».
За інформацією «Української правди», цим указом Ющенко затвердив план заходів щодо реалізації домовленостей за результатами саміту «Україна-ЄС» і доручив Кабінету міністрів забезпечити його виконання.
Зокрема, Ющенко доручив МЗС, МВС, Міноборони, Міністерствам економіки, юстиції і фінансів до кінця 2008 року передбачити під час доопрацювання держбюджету-2009 необхідне фінансування забезпечення участі України в миротворчій і поліцейській місіях ЄС.
Крім цього, президент доручив цим міністерствам до червня 2009 року відпрацювати практичні механізми залучення України до операцій ЄС з врегулювання криз.
При цьому Ющенко зобов'язав МЗС, МВС, Міноборони, Мінекономіки, Мін'юст і Мінфін до червня 2009 року відпрацювати питання можливої участі України в майбутній операції ЄС з врегулювання кризи в Грузії.
Також президент доручив МНС і МЗС до кінця 2008 року вжити заходів щодо підписання адміністративної угоди про співробітництво між Україною та ЄС у надзвичайних ситуаціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тиміш Показати IP 30 Жовтня 2008 10:32
На прикладі Грузії ми виразно побачили, якого захисту можна сподіватися від ЄС та "міжнародної спільноти": доки Росія Грузію дубасила, вони так голосно виражали своє "глибоке обуреняя"! Чим до безмежжя налякали російського ведмедя.:):):) Тільки йолоп ще може мати якісь ілюзії щодо подібного "захисту"! Треба просто згадати стару мудрість: "Хто не хоче годувати свою армію - буде годувати чужу!" Але владі на це, м'яко кажучи, накласти. Хіба можуть хвилювати питання національної безпеки українців наприклад Азарова, Фельдмана, Коломойського чи будь-якого іншого -ова чи -мана. А тиких в парламенті та уряді - коло 70%! Тільки на власну сильну армію можна сподіватися, а ще обов'язково выдновити ядерний статус.
Вінстон-Тимішу Показати IP 30 Жовтня 2008 11:14
ЄС-це така маленька шавка, яка гавка за воротами на великого бульдога (Росію)! Вони лише словом можуть помогти, висловити своє обурення, а до діла ніхто не підійде. Адже усі знають, що Росія країна непередбачена. Спочатку Грузія потім Україна, далі Франція і тд.тп.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2008 20:43
обосатся с вас йолопив бендерских
Володимир М Показати IP 30 Жовтня 2008 22:09
Тимішу,Вінстону. Диагноз(пробачте-розпізнавальник):Паранойя в останній стадіі!Пропоную рецепт від Алана Далеса,засновника ЦРУ:Вистрибнути з вікна хмарочоса З криком "РУССКИЕ ИДУТ"!!!!!!! І за собою потягнути ваших однодумців.Тоді нарешті українці будуть спокійно спати,та й,напевно,жити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus