USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Ющенко готовий судитися з Путіним і Медведєвим

14 Січня 2009 19:19
Україна готова довести в суді, що не відбирала російський газ. Про це заявив14 січня Президент Віктор Ющенко на прес-конференції у Польщі, після зустрічі із главою цієї країни Лехом Качинським, – інформують «Волинські Новини».
За повідомленням «Української правди», Віктор Ющенко сказав, що влада України звернулася «до Єврокомісії з пропозицією створити комісію, яка б вивчила питання виникнення кризи 1-7 січня, вивчила обставини заяви російської сторони щодо того, що Україна здійснює несанкціонований відбір газу».
«І якщо Росія матиме факт про так звані крадіжки – а я хочу сказати, що Україна не краде – будь ласка, в судовому порядку ми готові довести свою правоту», – наголосив Президент України.
На запитання, як він ставиться до заяви голови Євро комісії пана Баррозу, що споживачі повинні позиватися до України і Росії, якщо газовий конфлікт не буде вирішено, Ющенко наголосив, що «доки на шести транзитних газопроводах на монометрах буде стояти тиск нуль, що засвідчує, що ніякої поставки газу з Росії немає, Україна при всьому бажанні не може послуг надати».
«Україна може надати свої послуги лише при умові базових, глобальних поставок законтрактованих об’ємів газу», – заявив Ющенко.
«За 13 днів січня ми отримали через Білорусь стільки газу, що ми мали б отримати за 12 повних днів. Наша металургія працює на вугіллі, а хімічних підприємств, які працюють на газі, у нас лише два... І я не бачу потреби виступати з якимись судовими вимогами», – заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus