USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кабмін пропонує узаконити зовнішнє тестування

30 Січня 2009 16:18
У Верховній Раді був зареєстрований законопроект, яким пропонується узаконити процедуру зовнішнього незалежного оцінювання знань. Раніше ця процедура впроваджувалася тільки директивами Міністерства освіти і науки. Про це 30 січня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Освітній портал, одне з положень документа припускає введення кримінальної відповідальності за порушення конфіденційності інформації про тести для випускників загальноосвітніх шкіл.
Рішення про внесення на розгляд Верховною Радою законопроекту №3675 «Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішнього незалежного оцінювання знань» було прийняте 28 січня на засіданні Кабінету міністрів. Згідно документу, в закони «Про освіту», «Про загальну середню освіту» та «Про вищу освіту» пропонується включити положення про зовнішнє незалежне оцінювання знань.
Як розповів один з ініціаторів розробки цього законопроекту, голова парламентського комітету з питань науки і освіти Владимир Полохало (БЮТ), необхідність внесення змін виникла у зв’язку з відсутністю законодавчої бази для проведення зовнішнього оцінювання знань.
«Процедура зовнішнього тестування вводилася директивами Міністерства освіти і науки, а це неправильно, оскільки політику України в галузі освіти повинна визначати Верховна Рада», – відзначив пан Полохало.
За його словами, в підсумковому проекті закону планується зобов’язати ВНЗ незалежно від форми власності приймати абітурієнтів на конкурсній основі, а також регламентувати правові відносини в галузі зовнішнього оцінювання знань.
Зокрема, одним з положень передбачається введення кримінальної відповідальності за порушення конфіденційності інформації про тести для випускників загальноосвітніх шкіл.
Нагадаємо, в даний час під час вступу до вишу на контрактній основі абітурієнт оплачує освітні послуги вже після проходження процедури зовнішнього тестування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus