USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін пропонує ввести реєстрацію для автомобілів на «єврономерах»

16 Листопада 2017 13:49
Кабмін пропонує ставити на облік без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну більш ніж на 90 днів.

Така норма міститься в прикінцевих та перехідних положеннях урядового законопроектупро посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, повідомляє Економічна Правда з посиланням на autonews.ua.

"Встановити, що транспортні засоби особистого користування, що тимчасово ввезені на митну територію України більш ніж на 90 днів, протягом десяти робочих днів з моменту такого ввезення підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів" , - сказано в законопроекті.

Як повідомляє видання, виконати цю процедуру може виявитися важко для 90% тих, хто їздить на нерозмитнених автомобілях.

Справа в тому, що ставити транспортний засіб на облік доведеться тому іноземцю, на чиє ім'я його завозять.

Причому - в сервісному центрі МВС за місцем проживання клієнта, пояснює голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"На сьогодні "верблюд", який завозить "бляхи", приїжджає на машині на кордон, показує свій паспорт, на нього оформлюють машину і він пішки переходить назад до себе. Машину "гонщик" везе покупцеві. Зараз машину треба буде реєструвати в сервісному центрі МВС. Хто це може зробити? Тільки особа, яка ввезла автомобіль", - зазначив він.

По-перше, зі слів Назаренка, реєструвати треба буде за місцем проживання.

"Тепер литовець або поляк не тільки повинен буде з'явитися на кордоні, він тепер повинен буде їхати, умовно кажучи, в Харківську область, десь зупинятися і на наступний день йти в сервісний центр. А момент з "реєстрацією за місцем проживання" також означає , що покупець машини повинен надати довідку, що надає іноземцю тимчасове проживання", - підкреслив експерт.

Також, зазначає Назаренко, якщо іноземець збирається заїжджати більше, ніж на 90 днів, він буде зобов'язаний зареєструватися у відповідних органах, щоб отримати дозвіл проживати в Україні довше, ніж три місяці, і зареєструвати машину.

Як повідомлялося, народні депутати підготували законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Нагадаємо, 10 листопада у рамках всеукраїнської акції у Луцьку водії автівок на євро номерах намагалися потрапити у приміщення Державної фіскальної служби з вимогою припинити утиски проти них, проте у «податкову» їх не впустили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
русс Показати IP 17 Листопада 2017 13:12
никто никуда не поедет...больше придется платить решалам...очередная схема .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus