USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Кожну десяту школу закриють?

2 Березня 2011 17:58
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступає за закриття шкіл, в яких навчається менше 40 школярів.
За його підрахунками, це близько 10% усіх середніх навчальних закладів, тобто кожна десята школа, - пише ТСН.
«В Україні сьогодні налічується 606 шкіл, в яких навчається від 1 до 10 учнів. Ще в 1470 школах кількість учнів становить від 10 до 40 осіб. Це більше, ніж 10% від загальної кількості шкіл. Чи є сенс зберігати їх?» – зазначив міністр.
У той же час він підкреслив, що вирішувати питання про доцільність діяльності таких установ повинні місцеві влади.
При цьому Табачник повідомив, що, за даними моніторингу Світового банку, жоден з учнів цих шкіл за останні 10 років не став переможцем шкільних олімпіад або інших подібних конкурсів.
На думку Табачника, виходом із ситуації може стати активний розвиток програми «Шкільний автобус».
Міністр переконаний, що дітям краще навчатися в одній, але великій школі. Для цього шкільні автобуси будуть забирати дітей з 3-4 населених пунктів. І якщо в Канаді шкільні автобуси зазвичай за раз долають відстань у 70 миль, або близько 113 кілометрів, то в Україні цю відстань обмежать до 20 кілометрів, щоб автобусу не довелося кілька годин збирати дітей з віддалених населених пунктів.
«Минулого року ми замовили 112 шкільних автобусів, ще 58 надав Світовий банк. Ще 112 машин надала обласна влада. Виходячи з бюджету на цей рік, ми розраховує придбати 65-70 автобусів. Якщо обласна влада це підтримає, то ми вийдемо на загальну кількість в п'ять з половиною сотень шкільних автобусів», – упевнений Табачник.
Школи, в яких навчається більше тисячі дітей, на думку міністра, повинні працювати в нормальному режимі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Семен Показати IP 2 Березня 2011 18:40
Может, лутше стимулировать рождаемость?
/// Показати IP 3 Березня 2011 08:15
И так уже ресурсов планеты не хватает на людей. Куда еще рождаемость увеличивать??? Наоборот - сокращать население Земли надо. Если увеличивать - за что жить будем??
Ваня Показати IP 3 Березня 2011 09:26
І правильно 40 учнів і 20 штат утримувати- це все занадто. І оплатити світло, тепло і т.д. - це мільйони.Ми колись ходили пішком по 5-7 км. і нас ніхто не возив.А так завензуть, привезуть- це нормально.
Alexs Показати IP 3 Березня 2011 15:17
Ви колись пішком ходили, а я до 2004 пішочком 7 км в одну сторону і назад так само - і нічо, нормальненько. А утримувати школи, в яких рівень освіти вчителів не відповідає нормам немає потреби. В мене знайома "двояшниця" вчить мою рідну сетру і ставить їй незрозумілі оцінки, а я в аспірантурі - задушити падлюку готова!Нехай спочатку атестацію здасть, а тоді навчає. Правильно роблять - менше затрат - менші податки- менші ціни та менша інфляція!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus