USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Квітковий годинник у Києві претендує на місце у Книзі рекордів Гіннесса

20 Вересня 2009 09:38
Відновлений квітковий годинник у Києві буде із вдосконаленим дизайном – з діодною підсвіткою цифр. Механізм годинника вже полагоджено і за кілька днів його знову буде запущено. Про це 20 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Саме затвердженням нового дизайну квіткового годинника радник Київського міського голови Ігор Добруцький пояснює затримку з його повторним запуском.
Ігор Добруцький повідомив, що, зокрема, цифри будуть іншого кольору і їх контури підкреслять діодними проводами.
Наразі Ігор Добруцький додав, що не може сказати, скільки коштує підсвітка, але запевнив, що робитиметься вона за кошти інвесторів.
«Ще кілька днів і годинник запустимо», – сказав він щодо термінів, коли годинник знову почне працювати.
Як повідомляв УНІАН, квітковий годинник запустили 23 серпня цього року. Його діаметр сягає 16,5 метрів, а довжина стрілок – 7 і 4 метрів. В КМДА стверджують, що цей годинник є найбільшим у світі і розраховують, що його буде внесено до Книги рекордів Гіннесса.
Усього на годинник пішло 50 тисяч квітів: бегоній, хризантеми, колеусів і каланхое.
Механізм квіткового годинника в Києві зламали на другий же день після відкриття. Його ремонт обійшовся спонсорам у 3,7 тисяч гривень. Щоб уберегтися від охочих знову покататися на стрілках годинника (механізм зламався саме з цієї причини), навколо зведуть невелику огорожу. Також мерія звернеться до міліції з метою забезпечити патрулювання біля годинника.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
severpiter Показати IP 20 Вересня 2009 16:49
интересно получается! рассказ идет о часах в киеве, а на фото часы сантк-петербурга))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus